На днешната дата преди 139 години е роден един човек,

...
На днешната дата преди 139 години е роден един човек,
Коментари Харесай

Никога не мисля за бъдещето. То идва достатъчно бързо.

На днешната дата преди 139 години е роден един човек, който съумя да промени доста в хода на историята ни. Това е вeликият Алберт Айнщайн - един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена, неговото лице е едно от най-разпознаваните във всички елементи на земното кълбо, а постоянно е определян и като бащата на актуалната физика.

През 1921 година получава Нобелова премия за приноса си към теоретичната физика и изключително за откриването на закона за фотоелектричния резултат.

Прочетете някои от най-гениалните мисли на този популярен човек в галерията ни ТУК!

Айнщайн разгласява повече от 300 научни труда и над 150 други работи и получава почетни докторски степени от голям брой европейски и американски университети. Той написа и разяснява необятно върху голям брой метафизичен и политически въпроси, като социализма и интернационалните връзки. Неговата изключителна просветеност и автентичност вършат думата „ Айнщайн “ синоним на талант.

През 1955 година здравето на Айнщайн се утежнява внезапно. Той написа наследство и декларира на приятелите си: „ Аз изпълних своята задача на тази земя “. Неговият финален труд е незавършеният апел за попречване на нуклеарна война.

Прочетете още:
Габриел Гарсия Маркес разбираше живота и искаше да ни помогне да го живеем вярно Незабравимите и вдъхновяващи цитати на Умберто Еко Незабравимите цитати на Агата Кристи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР