На днешната дата имен ден имат всички, носещи имената Адриан

...
На днешната дата имен ден имат всички, носещи имената Адриан
Коментари Харесай

Днес е световният ден на кучето!

На днешната дата имен ден имат всички, носещи имената Адриан и Наталия, а в международен проект се отбелязва Международният ден на кучето.

Този празник води началото си от Съединени американски щати, а през днешния ден в доста страни се провеждат разнообразни начинания за дребни и огромни, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни освен към личните си кучета, само че и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.
За кучетата с обич: 5 непредвидени изгоди от домашните ни любимци >>>
 кучета iStock

Кучета са доста умни и чувствителни животни, които имат потребност от всекидневни грижи и внимание. Те не се нуждаят само от храна, а от обич и милувки.

Едва ли има някой, който да не е чувал, че кучето е най-хубавият другар на индивида. Всъщност то се трансформира в неизменим сателит на индивида още от дълбоката античност.

През всички тези години кучетата се потвърждават като телоохранители, пазители на дома и фамилното имущество. Работни кучета са употребявани за изтегляне на шейни и за завръщане на стада с кози, овце и различен добитък. Четириногите оказват помощ на незрящи хора, намират изгубили се туристи в планината и търсят опиати в тайници. Те се демонстрират и като дясната ръка на ловците.

 кучета iStock

Множеството проучвания са посочили, че кучетата са прелестни терапевти и тяхното наличие е способно да извади хора от положение на доста тежка меланхолия.

Те са интелигентни и възприемчиви същества, които бързо се привързват към стопанина си, и са подготвени да го следват на всички места. Едно куче остава правилно на своя собственик за цялостен живот.
10 малко известни обстоятелството за кучетата >>>
 кучета iStock

Любовта и предаността на кучетата не знае граници и доказателство за това е казусът с именитото куче Хачико от породата акита ину , което продължава да чака своя притежател на гара Шибуя в Япония в продължение на девет години след неговата гибел. В памет на Хачико е повдигнат монумент, символизиращ обич и честност.

View this post on Instagram
#tokio #Shibuya y la estatua al perrito #hachiko.hay que verlo. Una historia de fidelidad y amor incondicional. Mil rincones que conocer, gracias a @japonsecreto que cada día me recordáis una maravilla de mi reciente viaje.

A post shared by Virginia (@virginiautrilla) on Aug 22, 2019 at 5:53am PDT
.month-theme.image-container { background: url(https://m4.netinfo.bg/media/images/39253/39253496/1600-400-tema-na-meseca-08.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  Регдол - най-красивата порода котки Тайният живот на домашните любимци Регдол - най-красивата порода котки  За кучетата с обич: 5 непредвидени изгоди от домашните любимци Тайният живот на домашните любимци За кучетата с обич: 5 непредвидени изгоди от домашните любимци  Формата на муцуната подсказва какъв брой дълго ще живее кучето (и още 9 малко известни факта) Тайният живот на домашните любимци Формата на муцуната подсказва какъв брой дълго ще живее кучето (и още 9 малко известни факта) Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР