На днешната дата е роден един незабравим бургазлия с огромен

...
На днешната дата е роден един незабравим бургазлия с огромен
Коментари Харесай

Кръщават улица на Георги Калоянчев в Градоман

На днешната дата е роден един паметен бургазлия с голям гений - Георги Калоянчев. Нека си спомним за него с усмивка, не с горест. Вечна му памет! Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който разгласява фотография с незабравимия артист.

Георги Калоянчев или Калата, както го назоваха околните му сътрудници и другари, е роден на 13 януари 1925 година Записва се да учи актьорско майсторство в София. Има незабравими функции както в театъра, по този начин и в киното. Дебютира в киното с кино лентата "Утро над родината ". Оставя след себе си десетки функции. Калата почива на 18 декември 2012 година

За него през днешния ден си спомниха и от Община Банкя. Именно там Калоянчев беше ръководител на Съвета на културата.

"В къщата му в квартал Градоман, където през днешния ден е неговият наследник Ивайло Калоянчев, евентуално още отекват репликите от подготовките му на паметни български филми и пиеси. И до през днешния ден се помнят участията му в Летния спектакъл на празниците на „ Минералната вода, здравето и дълголетието”. И до през днешния ден ни развеселява в ролята на Бай Ганьо от едноименния филм, мятайки се от парапета в басейна в Голямата балнеолечебница, с цел да изрази по негов си, байганьовски метод, патриотичното си възприятие ", означават от администрацията на Банкя.

Обмисля се опцията на негово име да бъде наречена улицата, в Градоман пред къщата му, запазила още загатна за неговите стъпки и наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР