На дискусионен форум под наслов Върховенство на справедливостта и правосъдието

...
На дискусионен форум под наслов Върховенство на справедливостта и правосъдието
Коментари Харесай

"Правосъдие за всеки" отличи общественици и журналисти за активност в полза на правото

На спорен конгрес под наслов " Върховенство на справедливостта и правораздаването " гражданското съдружие " Правосъдие за всеки " раздаде самопризнания за интензивност на общественици, публицисти, цивилен деятели. В памет на починалия учител по право Кристиан Таков сдружението разгласи самопризнание за него под наслов " За правдивост и право ".

А учредената наскоро фондация на името на доцент Кристиан Таков присъди първото си оповестено " Признание за борба за право и правдивост " на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Признанието връчи майката на Кристиан Таков госпожа Галя Йончева. В късото си прочувствено слово тя означи припокриването на високи морални правила у двамата адвокати. В отговор Лозан Панов означи, че за ограничение на злото са нужни непрестанни, ежедневни старания, които при всички случаи са неблагодарни, а може да се окажат и рискови.

(Словото на Лозан Панов можете да прочетете тук)

Обществен съвет към съдружие " Правосъдие за всеки " отличи с самопризнания в 7 категории, в това число за студентски публикации на тематика " Съдебната промяна през погледа на младите ".

Признание за учител по право получи проф. Николай Найденов от СУ " Св. Климент Охридски ". С самопризнания за персона с дейна гражданска позиция и за групова дейна гражданска позиция са удостоени Велислав Минеков и гражданско съдружие БОЕЦ. А юристът Стефан Левашки , който е и ръководител на Пловдивската адвокатска гилдия, получи наградата за правозащитник. Конкретно бе посочено, че той е поел про боно отбраната на бездомника от Пловдив, упрекнат и наказан за подпалването на тютюневия склад.

За първи път преди три години " Правосъдие за всеки " присъди самопризнания за интензивност в интерес на правото и справедливостта, по време на визитата на някогашния министър на правораздаването на Румъния Моника Маковей.

Този път кръгът на отличените е уголемен. Четирима публицисти получиха признанието като знак за смисъла на журналистическите следствия и разбори на медиите в борбата за самостоятелна правосъдна власт: Димитър Стоянов (сайта " Биволъ " ), Силвия Великова (БНР), Зорница Маркова и екип по плана КТBfiles за книгата " Държавата КТБ " и Полина Паунова (Медиапул) бяха единомислещо отличени от публичния съвет.

В полемиката, която последва, взеха присъединяване доста адвокати - измежду тях и ръководителят на Съюза на юристите в България Владислав Славов, общественици, блогъри, студенти и преподаватели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР