На директора на топлоелектрическата централа в руския град Норилск, Западен

...
На директора на топлоелектрическата централа в руския град Норилск, Западен
Коментари Харесай

Затвор грози директора на руска ТЕЦ, от която изтекоха хиляди тонове нафта

На шефа на топлоелектрическата централа в съветския град Норилск, Западен Сибир, от която предишния месец изтекоха 20 000 тона дизелово гориво, е повдигнато обвиняване в нарушаване на екологичните правила, съобщи Асошиейтед прес.

Ако бъде приет за отговорен, Вячеслав Старостин може да бъде наказан на до пет години затвор.

Говорителката на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко заяви за обвиняването против Старостин и сподели, че следствието за повредата на 29 май продължава. Голяма част от изтеклото гориво е попаднало във водни обекти в региона на Норилск и има опасения, че ще доближи до Северния ледовит океан.

Нафтата е изтекла от спукан контейнер, което съгласно прокуратурата евентуално се дължи на топене на арктическата почва. Аварийни екипи са сложили плаващи бариери, с цел да предотвратят нахлуване на горивото в река Амбарная. Тя се влива в езерото Пясино, което от своя страна изтича в река, която е приток на Карско море, част от Северния ледовит океан.

Директорът на съветската екоагенция Росприроднадзор Светлана Радионова отхвърля горивото да е стигнало до езерото. Според районния контрольор на организацията Василий Рябинин обаче не са осъществени съответни проби и горивото евентуално е проникнало в езерото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР