На децата на възраст между 2 и 4 години не

...
На децата на възраст между 2 и 4 години не
Коментари Харесай

СЗО: Децата под 5-годишна възраст най-много 1 час дневно пред екрана

На децата на възраст сред 2 и 4 години не би трябвало да се разрешава да остават в седнало състояние повече от 1 час на ден пред електронни екрани, а на децата под 1 годинка това въобще не би трябвало да се позволява, се споделя в нови рекомендации на Световната здравна организация (СЗО), представени от Ройтерс и Асошиейтед прес, на които се базира Българска телеграфна агенция.

Децата под 5-годишна възраст би трябвало също да са физически дейни и да имат съответен сън, с цел да придобият подобаващи привички, свързани с дългоденствие, и да се предотвратят затлъстяване и заболявания по-късно през живота им.

Децата на възраст сред 1 и 4 години би трябвало да прекарват минимум 3 часа в друга физическа интензивност на ден, а децата под 1 годинка би трябвало да заобикалят всевъзможни електронни екрани.

Бездействието е водещ рисков фактор за гибел и подклажда световното увеличение на случаите на затлъстяване и наднормено тегло, означиха от СЗО.

В оповестен преди две години отчет на СЗО се споделя, че броят на затлъстелите деца и младежи се е нараснал 10 пъти по света и е достигнал 120 милиона през последните 40 години. Излишното телесно тегло може да докара до диабет, високо кръвно налягане и някои форми на рак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР