На десен нидерландски депутат бе наредено да изтрие свои публикации

...
На десен нидерландски депутат бе наредено да изтрие свои публикации
Коментари Харесай

Нидерландски депутат сравни Covid мерките с Холокоста

На десен нидерландски народен представител бе подредено да изтрие свои изявления в обществените медии, в които съпоставя рестриктивните мерки против Covid-19 с Холокоста. Това съобщи BBC.

През ноември Тиери Боде, водач на партията " Форум за народна власт ", написа няколко поста в Twitter, в които твърдеше, че неваксинираните хора са " новите евреи ", а " тези, които гледат встрани от изключенията ", са " новите нацисти ".

Поводът бяха ограничения в Нидерландия, които лимитират достъпа до някои публични места на неимунизираните. Боде публикува и фотография на нацистки концентрационен лагер с надпис:  " Как е допустимо да не виждате по какъв начин историята се повтаря? "

Постовете му предизвикаха правни дейности от страна на оживели от Холокоста и еврейски групи. А съд разпореди да изтрие изявленията в границите на 48 часа, в случай че не желае да получи санкция от 25 000 евро. Съдията се произнесе против Боде за  " безсмислено обиждане на жертвите на Холокоста и техните родственици ".

Сега на депутата му е неразрешено да разгласява каквито и да било изображения на Холокоста по време на дебатите за нидерландските правила за ковид.

Адвокатът на Боде упорства, че той не е целял изявленията да бъдат обидни, а да са предизвестие за това до какво може да докара изключването на неимунизираните.

Самият Боде назова решението  " неясно, безумно "  и съобщи, че ще го апелира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР