На делото в Нидерландия по казуса със сваления над Донбас

...
На делото в Нидерландия по казуса със сваления над Донбас
Коментари Харесай

МН17: Думнахме самолета“, казва в телефонен разговор шеф на проруските сепаратисти

На делото в Нидерландия по проблема със сваления над Донбас малайзийски " Боинг " от полет МН17 през 2014 година бяха изслушани записи от телефонни диалози на проруските сепаратисти в окупираните територии. В тях се разисква пукотевица от ракетна система " Бук " против самолета, заяви Би Би Си.

Първият диалог, пуснат в правосъдната зала, е извършен половин час след случая. Човек с гласа на командира на разследваща група от самопровъзгласилата се " Донецка национална република " - Леонид Харченко, оповестява на шефа на разузнаването на локалните сепаратисти Сергей Дубински, че е свален аероплан. На този стадий обаче сепаратистите считат, че са свалили украински аероплан Су.

" Браво, о, отлично! Су сте свалили, отлично! " - дава отговор Дубински.

И двамата участници в диалога са обвинени по делото, което се води в нидерландски съд. Прокуратурата счита, че те не са директните причинители на стрелбата против гражданския аероплан, само че са транспортирали оръдието, с което той е свален.

Скоро след този диалог сепаратистите стартират да приказват в рапортите си до своите командири, че наподобява са поразили цивилен полет.

Човек с позивна " Боцмана " се обажда на различен мъж, с гласа на Дубински.

Дубински: Свалихме нещо...

" Боцмана ": Какво приказваш?

Дубински: Само след два часа ще съм в града. Сега съм в Мариновка. Самолета също в този момент го думнахме, Су. Над Саур Могила. Получихме " Бук-М ".

На предходното съвещание по делото бяха изслушани диалози, в които мъж с гласа на Дубински неведнъж загатва, че е получена система " Бук " и разисква превозването ѝ от Донецк в Снежное.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР