На дебат, организиран от Националния младежки форум, основните кандидати за

...
На дебат, организиран от Националния младежки форум, основните кандидати за
Коментари Харесай

Младежи атакуваха с изненадващи въпроси кандидатите за кмет на София

На спор, проведен от Националния юношески конгрес, главните претенденти за кмет на София бяха запитани дали биха обсъждали авансово с жителите плана за бюджет на общината. Той е 1.7 млрд.лв. за 2019 година Само Йорданка Фандъкова, въпреки и поканена, не участва на срещата. Договорено бе на всеки въпрос първо да дава отговор Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

Той отговори с " не ", защото този либерален принцип бил използван в антична Атина с 50 хиляди население, само че не и за сегашен град с 2 млн.души.

Борислав Игнатов от " Демократична България " разгласи, че е уверен в изгодата от концепцията част от бюджета на общината да бъде разходвана точно с присъединяване на жителите. Гражданският претендент Борис Бонев от " Спаси София " беше още по-конкретен,- част от общинските средства да се харчат за планове по предложение на хората.

" Този цивилен бюджет е сполучлива формула за включване на всички възрастови групи в общинските действия. Хората ще схващат, че даден ремонт се прави по тяхно предложение и с техните пари ", уверен е Бонев.

Независимата Мая Манолова, подкрепена от Българска социалистическа партия, също е за по-пряко присъединяване на жителите във вземането на решения в общината. Тя акцентира и на локалния референдум по основни въпроси. " При планирането на финансовите разноски ще се питат жителите какви вложения да се създадат в квартала им ", изясни тя.

На въпрос от младежката публика какви ограничения ще подхващат, с цел да разширят младежките пространства в София, Джамбазки разгласи, че отхвърля да приказва по тази тематика.

Игнатов отбрани главната си теза, че посредством цялостна цифровизация ще се спре корупцията в общината, а и ще се вдигне скоростта за намиране на сполучливи решения. " В момента хората нямат свободно време за пилеене. Трябва бързо да се работи и ние първо ще разберем потребностите на младите и ще вдигнем бюджета за тези действия, които са значими за тях ", сподели той.

Младеж запита претендентите, в случай че Йорданка Фандъкова завоюва и те станат общински съветници, по какъв начин ще работят с нея.

Джамбазки още веднъж отговори негативно - " Аз консултант няма да ставам! " Аудиторията реши да го нападна с въпроса " Ако станете кмет на София, ще поканите ли някогашния си съдружен сътрудник Бареков в екипа си ".

Отговорът му още веднъж бе " Не, никога. Пази, боже! Това беше в друго време ". Запитан от " Дневник " в случай че стане кмет на София, ще напусне ли мястото си на евродепутат, Джамбазки този път отговори утвърдително.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (204)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР