На COP26 има повече делегати, свързани с индустрията на изкопаемите

...
На COP26 има повече делегати, свързани с индустрията на изкопаемите
Коментари Харесай

Парадокс: На срещата за климата има 503 делегати лобиращи ... за изкопаемите горива

На COP26 има повече делегати, свързани с промишлеността на изкопаемите горива, в сравнение с от която и да е обособена страна, демонстрира разбор, представен от Би Би Си.

Участниците в акцията, водени от Global Witness, оцениха листата с участници, оповестен от Организация на обединените нации при започване на тази среща. Те откриха, че 503 души с връзки с ползите, свързани с изкопаеми горива, са били упълномощени на срещата на върха за климата. Твърди се, че тези делегати лобират за петролната и газовата промишленост, а деятелите споделят, че би трябвало наличието им да е неразрешено.
 Бивши европейски политици всеобщо стават лобисти Бивши европейски политици всеобщо стават лобисти
Водеща неправителствена организация предизвести, че все по-голяма част от хората по върховете на Европейския съюз стартират да се заним...

„ Индустрията на изкопаеми горива прекара десетилетия в отказване и закъснение на действителните дейности против климатичната рецесия, заради което това е толкоз голям проблем “, споделя Мъри Уърти от Global Witness.

Влиянието на лобистите е една от най-важните аргументи, заради които 25-годишните договаряния на Организация на обединените нации за климата не доведоха до действително понижаване на световните излъчвания.

Около 40 000 души вземат участие на COP26. Бразилия има най-големия формален екип от договарящи с 479 делегати. Обединеното кралство, което е хазаин на форума в Глазгоу, има 230 регистрирани делегати.

И по този начин, кой може да бъде считан за лобист за изкопаеми горива?

Global Witness, Corporate Accountability и други, които са направили разбора, дефинират като лобист за изкопаеми горива някой, който е част от делегация на комерсиална асоциация или е член на група, която съставлява ползите на нефтени и газови компании. Като цяло те идентифицираха 503 души, работещи или свързани с тези ползи на срещата на върха.
 Politico: СОР26 в Глазгоу няма късмет да избави планетата Politico: СОР26 в Глазгоу няма късмет да избави планетата
Срещата на високо ниво COP26, която стартира в неделя, е оповестена от домакините от Обединеното кралство, Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни като с...

Те също по този начин откриха, че:

• Лобистите за изкопаеми горива са членове на делегации на две страни, Канада и Русия;

• Лобито за изкопаеми горива в COP26 е по-голямо от общия брой на членовете на осемте делегации от страните, най-силно наранени от изменението на климата през последните 20 години;

• Повече от 100 компании за изкопаеми горива са показани на COP26, като участват и 30 търговски асоциации и членски организации.

Една от най-големите групи е Международната асоциация за търговия с излъчвания (IETA) с присъстващи 103 делегати, в това число трима души от нефтената и газовата компания BP. Според Global Witness, IETA е подкрепена от доста огромни петролни компании, които предизвикват компенсирането и търговията с въглерод като метод, който им разрешава да продължат да добиват петрол и газ.
 Срещата на върха в Глазгоу: Какво се случи досега? Срещата на върха в Глазгоу: Какво се случи досега?
Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата, която се организира в Глазгоу, Шотландия, бе публично открита в неделя, 31.10., откакто беше отлож...

„ Това е асоциация, която има голям брой компании за изкопаеми горива измежду своите членове. Нейният дневен ред се управлява от компании за изкопаеми горива и обслужва ползите на фирмите за изкопаеми горива “, сподели Уърти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР