На четвъртото издание на празника под мотото “С боза, гозба

...
На четвъртото издание на празника под мотото “С боза, гозба
Коментари Харесай

Красимир Велчев и кандидатът за кмет на Радомир Пламен Алексиев бяха гости на традиционния празник на бозата

На четвъртото издание на празника под мотото “С боза, манджа и песен” се стекоха стотици поданици и посетители на Радомир, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Гости на празника депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, регионалният шеф на Перник Ирена Соколова, претендентът за кмет на МК “ГЕРБ – СДС” Пламен Алексиев, краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров, ръководителят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов, както и посланикът на Албания у нас Н. Пр. Доника Ходжа и първият секретар на посолството на Косово у нас Буяр Деску.

Празникът стартира от етнографски комплекс Стойова къща в Радомир, където присъстващите бяха посрещнати от облечен като бозаджия мъж и можеха да прегледат употребяваните в бозаджийството съдове. След това формалните лица и гостите на празника се насочиха към възстановката на остарелия пазар в града, където вкусиха домашно приготвени гозби, баници и сладкиши, а по-късно отпиха по чаша от фамозната локална боза.

Областният шеф на Перник Ирена Соколова показа пред гостите на празника, че бозата е емблема за Радомир и популяризира града на всички места по света. Тя сервира специфични благодарности на претендента за кмет на Радомир от МК “ГЕРБ-СДС” Пламен Алексиев за неговата предвидливост и положителната му концепция за образуване на този празник.

Посланикът на Албания Доника Ходжа показа на собствен ред, че България и Албания споделят общи културни и исторически полезности. Днес дипломат Ходжа за първи път е пробвала радомирската боза и я дефинира като неповторима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР