На четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“, което

...
На четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“, което
Коментари Харесай

Марияна Николова: Германският бизнес е водещ партньор на България, полагаме усилия за подобряване на възможностите за привличането на нови инвестиции

На четвъртото издание на интернационалното ревю „ Управление на вложенията “, което се организира във Франкфурт на Майн, заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова показа преимуществата и бизнес опциите, които България предлага. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

В изявлението си тя акцентира макроикономическата и финансова непоклатимост, гъвкавата данъчна политика, изразяваща се в най-ниските данъчни ставки и оперативни разноски в Европейския съюз и квалифицирана работна ръка.

По молба на немската страна, българският вицепремиер се срещна с Норберт Бартле, парламентарен държавен секретар към Федералното министерство на икономическото съдействие и развиване. „ Германският бизнес е водещ сътрудник на България. Полагаме старания за възстановяване на опциите и изискванията за привличането на нови немски вложения “, съобщи Николова и увери, че запазването на това партньорство е измежду целите на София.

Двете страни разискаха и отбраната на границите на Европейски Съюз, която е измежду главните провокации пред Общността. Николова още веднъж удостовери уговорката на страната ни за отбрана на външните граници на Съюза. На собствен ред Бартле благодари за българските позиции по политиките за миграция и сигурност. Той акцентира, че сигурността на външните граници е извънредно значима за немското държавно управление, в чиито фокус са връзките с Африка, Близкия изток и Карибския басейн.

Вицепремиерът беседва и с доктор Мартин Вормс, държавен секретар в Министерството на финансите на провинция Хесен. Марияна Николова означи, че напъните на българското държавно управление са ориентирани към основаване на все по-атрактивни условия за привличане на задграничните вложители, в това число посредством предприемане на ограничения за облекчение на административните процедури и възстановяване на бизнес климата

. „ Високо ценим партньорството с Хесен, което генерира действителна добавена стойност към цялостното българско-германско съдействие “, уточни вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР