На четвърти януари социалната мрежа Facebook осъмна с покъртителни снимки

...
На четвърти януари социалната мрежа Facebook осъмна с покъртителни снимки
Коментари Харесай

Страната, която трови кучетата си с антифриз

На четвърти януари обществената мрежа Фейсбук осъмна с покъртителни фотоси на куче от Русе, отровено с атинфриз. Кучето Кубрат е намерено в парка в Русе, а след аутопсията се открило, че целият му корем е бил цялостен с антифриз, като се допуска, че веществото безусловно е било наливано в устата на животното.
Това не е нито първият, нито последният случай на сходно посягане против животни. Мрежата ежедневно ни предлага редица фотоси на животни, което са били убити от хора, по неразбираеми аргументи.
Държавата, от една страна като представител на законността, не подхваща никакви ограничения, нито се интересува от тези смъртни случаи. Те се трансформират в призраци, от една хроника на гибел, която всеки е очаквал, и на никой не му пука.
Законът за отбрана на животните в България дефинира за особена свирепост умишленото причиняване на гибел на животни, умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни, както и стрелбата по безстопанствени животни (чл. 10 от ЗЗЖ). Въпреки това до каква степен се съблюдава самия закон и до каква степен хората са осведомени с него?
Отвеждането на безстопанствени животни в приюти на доста места се реализира единствено на доктрина. Животните се взимат от улицата, кастрират се (по човечен, или не изключително човечен начин), след което в множеството случаи още веднъж се връщат там, откъдето са взети. На никой не му пука за тях, никой не се интересува от продължаващата им орис. А жителите на кварталите и махалите из цяла България, решили да вземат ориста и живота в своите ръце, разпръскват разнообразни токсини, с цел да се оправят сами с популацията измежду животните.
Група доброволци кръстосват цялата страна с апели да се откри дом на това или това куче. Качват се негови фотоси, даже се търсят осиновители в чужбина. Това обаче е като игла в купа сено, спрямо високата популация и цялостната липса на задоволително институции и приюти, които да приютят беззащитните животни.
И до момента в който по малкия екран, изключително в студеното време, дават репортажи за обществени патронажи, които търсели по цели нощи хора, които са бездомни, с цел да ги приютят – кой търси и приютява бездомните животни?
А до момента в който в България се борим собственоръчно с кучета, убивайки ги демонстративно, в Истанбул им основават петзвездни приюти. През 2011 година истанбулските управляващи основават подслон, който наподобява на хотел. Кучетата, настанени в него се лекуват с термална вода, имат построен басейн и най-високо софтуерни екстри. Капацитетът на приюта е 600 животни, а неговият шеф Хасан Гюнеш споделя пред hurriyetdailynews: " Приютът ни за животни е като петзвезден хотел. Всеки месец обгрижваме сред 250-30 животни, избавени от улицата ". Жителите на Истанбул, които желаят да осиновят куче, могат да отидат в хотела, да го видят, и по-късно го вземат в дома си.
Докато в България ги убиват.
Така че, световно видяно, нация, която убива бездомните си животни с антифриз в никакъв случай няма да стигне европейските и международни стандарти – каквото и да прави по-въпроса. А до момента в който въпреки всичко вършим опити за това, ежедневно някое куче умира, отровено от човек, решил да поеме контрола в своите ръце! Това за контрола да ви е познато от следващото раздухване на нервност по тематиката " ромска интеграция "?
Автор: Костадин Костов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР