На четирима души се пада по една видеокамера и в

...
На четирима души се пада по една видеокамера и в
Коментари Харесай

САЩ и Китай с еднакво ниво на шпионските камери

На четирима души се пада по една видеокамера и в двете страни

Към 2021 година в света ще бъдат конфигурирани един милиард камери за видеонаблюдение
(снимка: CCO Public Domain)

Въпреки необятно публикуваното мнение, че управляващите в Китай шпионират всеобщо популацията, става известно, че азиатската страна не е изключение по този индикатор в света. И в други страни равнището на видеонаблюдение е също толкоз високо.

Според данни на изследователската компания IHS Markit, на които се базира The Verge, приблизително по една камера за видеонаблюдение се пада на всеки четирима поданици както в Китай, по този начин и в Съединените щати.

До 2021 година общият брой камери в Китай ще надвиши 560 милиона, а в Съединени американски щати ще доближи съвсем 85 милиона. Но в азиатската страна има несравнимо повече поданици, означават анализаторите, тъй че усреднено резултат е еднакъв.
още по тематиката
През 2018 година в Китай е имало 350 милиона конфигурирани устройства за видеонаблюдение, против 70 милиона в Съединени американски щати. Предвид броя на популацията, една камера се пада на към четирима души.

Напоследък всеобщото въвеждане на камери за наблюдаване в Китай притегля огромно публично внимание. Нивото на разпространяване на камерите в Съединените щати не провокира подобен интерес, въпреки че се оказва много високо.

Вярно е и друго – в Америка камерите се употребяват основно в бизнес бранша. Китайските управляващи пък са неведнъж упреквани, че употребяват устройства с технология за различаване на лица, с цел да наблюдават членове на етническите малцинства.

Анализаторите на IHS Markit предвиждат, че до 2021 година в целия свят ще бъдат конфигурирани един милиард камери за видеонаблюдение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР