На четиридневен Великденски изследователски лагер в местността „Чаирски езера“ на

...
На четиридневен Великденски изследователски лагер в местността „Чаирски езера“ на
Коментари Харесай

На приключения вдън горите тилилейски отиват деца от Стара Загора  

На четиридневен Великденски проучвателен лагер в местността „ Чаирски езера “ на Родопите отиват 12 деца от Стара Загора. Организатор на лагера е клубът „ Роден за завършения “ с началник Владимир Крумов.
Малчуганите, които на следващия ден потеглят към вълнуващи прекарвания, са сред 11 и 15 години.
" Пътят до такава степен е много дълъг. От Стара Загора до Пловдив ще пътуват с трен, което за някои от децата ще е за първи път. От Пловдив до разклона за Чаирите по пътя за Триград ще пътуват с рейс. След това пешком ще се изкачат до хижа " Чаирски езера ", изясни Крумов.
„ Има плануван поход до едно изоставено родопско село Чамла, навестяване на Ягодинската пещера. Организирали сме групови тимбилдинги за децата, търсене на съкровища, лагерен огън. И тъй като е Великден, всеки ден има къси събития, свързани с празника “, добави той.
Местността Чаирите е известна с така наречен „ Пияната гора “. Дърветата в нея са наклонени по необикновено особен метод, тъй като теренът е свлачищен. Много от тях са на половина изкоререни, само че не престават да порастват. Всяко разединение на парче земя в годините обратно е предизвикало смяна в посоката на растежа им, тъй като дърветата се стремят да възстановят перпендикулярното си състояние по отношение на земята. Така са придобили зигзагообразни и доста необичайно пречупени форми. Влязъл в нея, у човек се появява чувството, че е в необикновен горски свят и мъчно може да се върне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР