На четири компании с над 2000 служители са получили най-голям

...
На четири компании с над 2000 служители са получили най-голям
Коментари Харесай

Четирите компании, които са получили над 1 милион лева помощ по схемата 60/40

На четири компании с над 2000 чиновници са получили максимален размер на държавните дотации по схемата " 60/40 ". От въвеждането на мярката до момента на " съдебна експертиза Борднетце-България ", групата на " Шишеджам ", " Идеал Стандарт " и " Теклас " е била отпусната помощ в размер на над 1 милион лв. за всяка, демонстрира информация в описите с обезщетенията за работодателите, оповестени от Национален осигурителен институт и представени от " Сега ".

Най-голямо размер на дотациите е получила основаната в Карнобат и Мездра " съдебна експертиза Борднетце-България " . На сдружението са били преведени над 2,124 милиона лв. на два транша сред март и април.

Компанията, която създава съставни елементи за автомобилната промишленост, беше една от първите в промишлеността, които оповестиха, че приключват активност поради епидемията. За нея работят 2600 души, като във Враца заетите са 1300 души.
 Градовете и огромните работодатели у нас, които са най-засегнати от ковид
Градовете и огромните работодатели у нас, които са най-засегнати от ковид

63 междинни и огромни компании у нас с общо над 37 580 чиновници са изправени пред проблеми поради COVID-19

На второ място по мярка на отпуснатата държавна помощ е основаната в Търговище група на " Шишеджам " . За трите завода на производителя на стъкло у нас са били преведени над 1,480 милиона лв.. В максимален размер е помощта за фабриката " Пахабахче " - над 746 хиляди лв.. Там са заети и най-вече хора - 1548 служащи.

" Идеал Стандарт ", която създава артикули за баня и санитарни пространства, е на трето място по мярка на отпуснатата помощ, която надвишава 1 милион лв..
 Едни от най-големите фабрики в автоиндустрията в България стопират или трансформират работа си Обновена
Едни от най-големите фабрики в автоиндустрията в България стопират или трансформират работа си

Без поръчки остават и кораборемонтните предприятия

Според данните на Национален осигурителен институт за двата завода в Севлиево и в село Градница на компанията са били отпуснати близо 1,335 милиона лв.. За " Идеал Стандарт " работят 3000 души, като схемата " 60/40 " би трябвало да помогне за опазване на повече от 2700 работни места.

В топ 4 влиза и шеф номер 1 в Кърджали - профилираната в производството на каучукови, пластмасови и железни съединения " Теклас ". Компанията има шест завода, като дотацията от над 1,182 милиона лв. би трябвало да покрие заплатите на повече от 2480 нейни служащи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР