На червените фенове дълго време има липсваше тръпката от мачовете

...
На червените фенове дълго време има липсваше тръпката от мачовете
Коментари Харесай

ЦСКА-София ще търси убедителен старт в Европа без звездните си нападатели

На " алените " почитатели дълго време има липсваше тръпката от мачовете в евротурнирите, само че през днешния ден още веднъж ще изпитат познатото чувство. ЦСКА-София стартира присъединяване си в Лига Европа с домакинство на непретенциозния латвийски Рига и ще се опита да вземе добър задатък преди реванша идната седмица. Срещата на " Българска войска " ще е и формален дебют за новия ментор на " армейците " Нестор Ел Маестро.

Под управлението на сърбина с британски паспорт ЦСКА-София записа мощни резултати против стойностни противници в подготовката, само че същинският тест за отбора занапред следва. Днес публиката ще чака безапелационна победа, а това може да не е толкоз лесна задача поради обстоятелството, че звездата Фернандо Каранга беше продаден в Китай, а другият главен футболист в предни позиции - Кирил Десподов, се контузи. Така, офанзивата през днешния ден ще води младока Тонислав Йорданов, на който се разпореждат съществени очаквания да се наложи в тима. Мястото на Десподов пък ще заеме привлеченият чартърен от Сент Етиен Жоржиньо. Тиаго Родригес ще работи на обичаната си позиция зад нападателя, а по левия фланг ще играе Енрике Рафаел.

Въпреки че е гласен за титуляр, хърватският пазач Данте Стипица ще остане на пейката през днешния ден, а под рамката ще застане Витаутас Черниаускас. В отбраната ще започват новите попълнения Стивън Перейра и Борис Секулич, дружно с Николай Бодуров и Жеферсон. Двойка вътрешни халфове ще са Кристиян Малинов и Рубен Пинто.

Рига не е тим, който респектира с триумфи и известни футболисти. Латвийците сигурно ще се затворят и ще разчитат на епизодични контраатаки. Те са в отлична серия в шампионата, където записаха 5 следващи победи без позволен гол. Броени дни преди гостуването в България в клуба беше осъществена треньорска промяна и отпред на отбора застана Виктор Скрипник, който в продължение на 2 години водеше Вердер (Бремен).

Лига Европа, първи квалификационен кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - РИГА

Вероятни сформира:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Перейра, Бодуров, Секулич, Жеферсон; Малинов, Р. Пинто; Жоржиньо, Т. Родригес, Р. Енрике; Т. Йорданов
Старши треньор: Н. Ел Маестро
РИГА (4-2-3-1): Озолс; Габовс, Баенко, Черномордис, Куранис; Йенинс, Шарич; Коваленко, Примао, Дейвис; Лемаич
Старши треньор: В. Скрипник

СЪДИЯ: М. Жебец (Хърватия)
СТАДИОН: " Българска войска "
НАЧАЛО: 20:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Снимка: БУЛФОТО
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР