На червени линии с червени линии се отговаря. Не може

...
На червени линии с червени линии се отговаря. Не може
Коментари Харесай

Цитат на деня: Заради България да мънкаме, когато се пее за Гоце Делчев?

" На червени линии с червени линии се дава отговор. Не може на алена линия да отговорим с бяла линия. Как? Да приемем да мънкаме по време на химна, коато пристигна частта с Гоце Делчев Да приемем, че езикът, който приказваме аз и вие, не е македонски? "

Този реторичен въпрос задава водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония, Християн Мицкоски, в изявление за " Дойче веле ". Месеци преди изключителните избори в страната той разяснява връзките с България и декларацията за позицията, която би трябвало да има София за общата история и връзката с евроинтеграцията на страната.

Гоце Делчев, който има централна роля в македонската историография, се очерта като най-костеливия орех в работата на смесената българо-македонска комисия за исторически и просветителни въпроси. Имаше и претенции, свързани с метода, по който се отбелязва непризнаваният от България македонски език. Повече четете тук.

Мицкоски повтаря позициите на партията си, че договорите с Гърция и България са унизили Северна Македония, сменила името си поради първия документ и размразила връзките си поради втория.

Лидерът, запитан какво ще направи с Преспанския контракт с Гърция, в случай че партията му пристигна на власт, не дава отговор всъщност, само че дава да се разбере, че партията, при съществуването на две трети болшинство в Народното събрание, е готова, че се отваря опцията за " крачка обратно " и проверка на съглашението.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (484)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР