На CES 2023 Lenovo обяви иновативния модел от серията ThinkBook

...
На CES 2023 Lenovo обяви иновативния модел от серията ThinkBook
Коментари Харесай

ThinkBook Plus преоткрива въртящия се дисплей с нов дизайн

На CES 2023 Lenovo разгласи новаторския модел от серията ThinkBook Plus, който преоткрива знаковите „ twist " екрани на компанията, представяйки двоен въртящ се екран, който включва OLED панел от едната страна и пъстър e-Ink екран от другата. Lenovo показа също и най-новия преносим компютър ThinkBook 16p Gen 4, захранван от съставни елементи с висока продуктивност, в това число 13-то потомство Intel Core процесори и NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU. Той разполага с новаторски дизайн Lenovo Magic Bay с магнитен щифтов конектор, допускащ елементарно разширение за опционално включена Lenovo Magic Bay 4K уеб камера, Lenovo Magic Bay LTE или Lenovo Magic Bay Light аксесоари.

В допълнение, Lenovo показа също и новия неповторим ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock, комбиниращ няколко безжични технологии, с цел да преодстави безкабелно зареждане посредством докинг станция. И не на последно място, Lenovo разкри най-новото в портфолиото Tiny. ThinkCentre neo 50q е 1L настолен компютър, който икономисва място и е планиран особено за SMB клиенти.

Нов метод към хибридните компютри

От основаването си през 2020 година ThinkBook Plus се трансформирал в синоним за неповторими и новаторски SMB устройства, в това число ThinkBook Plus Gen 2 с e-Ink екран и Gen 3 с спомагателен 8-инчов екран до клавиатурата. Lenovo има дълга история на нововъведения с twist форм фактори, датиращи от 2005 година с таблета ThinkPad X41 и по-късно с ThinkPad Twist от 2012 година Новият ThinkBook Plus Twist преоткрива категорията посредством консолидиране на новаторски въртящ се двоен екран, който предлага мултирежимна еластичност, като в същото време усъвършенства потребителското преживяване в голям брой области.

Запазвайки главните характерности на ThinkBook Plus Gen 2, дизайнерските и инженерните екипи на Lenovo се вслушват в отзивите на клиентите, с цел да внедрят голям брой нови усъвършенствания и нововъведения за ThinkBook Plus Twist:

· Най-новите процесори Intel Core от 13-то потомство
· Нов 13,3-инчов 2,8K OLED екран с тясна рамка, сензорно стъкло и въртяща се панта
· Нов предно осветлен пъстър 12-инчов e-Ink екран на горния похлупак с усъвършенствана 12Hz периодичност на освежаване и сензорно стъкло
· Intel Wi-Fi 6E усъвършенства продуктивността на безжичното свързване и стабилността в поддържаните мрежи
· Предлага се с химикалка в цялостен размер на OLED и e-Ink екрани с до 18 месеца живот на батерията

ThinkBook Plus Twist е извънредно еластичен и с голям брой режими, които могат да бъдат конфигурирани в clamshell и tablet формат, като и двата дават приоритет на продуктивността или на OLED екрана или на цветния e-Ink екран, с помощта на неповторимата въртяща се панта.

Често пътуващите по работа ще харесат e-Ink екрана в режим на преносим компютър „ пишеща машина " или режим на таблет „ e-paper ", което им разрешава елементарно да изготвят, редактират и поправят документи с клавиатурата или писалката. Дисплеят e-Ink може да понижи напрежението на очите при по-дълги интервали на приложимост и също по този начин употребява по-малко сила, което значи по-дълго потребление сред зарежданията. За по-сериозни работни процеси с документи или изображения, потребителите могат да превключат към режим OLED таблет и да употребяват писалката върху яркия 400nit 2.8K екран.

Работещите отдалечено консуматори ще могат да преглеждат срещите в календара и имейлите на e-Ink екрана, до момента в който са в придвижване, елементарно да превключват към режим на OLED екран с едно завъртане, а с натискането на един клавиш да вземат участие във видеоконференция с висока разграничителна дарба през FHD камерата и ужасно аудио, с помощта на двойните микрофони, които оферират смарт шумопотискане. Докато са в OLED режим на преносим компютър, потребителите могат да се възползват от цялостната мощ на процесорите Intel Core от 13-то потомство и Windows 11, осигурявайки високоефективна продуктивност. В края на деня, превключването в OLED таблет разрешава релаксиращи мигове посредством стрийминг, а превключването към e-Ink таблет разрешава комфортно прочитане на няколко глави от най-новия бестселър.

Високооперативният ThinkBook с неповторим Lenovo Magic Bay за най-опитните консуматори

ThinkBook 16p Gen 4 с опционални аксесоари Lenovo Magic Bay, които обезпечават висока мощ и продуктивност. Най-новото 13-то потомство Intel Core H-серия процесори с опционална дискретна графика до NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU, варианти за екран до 165hz 3.2K 16-инчов панел с поддръжка на Dolby Vision, DDR5 памет и двойна SSD поддръжка с до 2TB място за предпазване вършат най-мощният ThinkBook до момента, съвършен за натоварвания с висока активност, обработка на изображения, видео и игри.

Иновациите обаче надвишават техническите характерности. ThinkBook 16p Gen 4 е планиран за необикновено преживяване на крайния консуматор, с по-голяма еластичност посредством необикновено видеоконферентно съдействие и подвижност, с помощта на Lenovo Magic Bay. Батерията с по-висок потенциал от 80 Whr и опцията за бързо зареждане обезпечават конкурентно преимущество. По-големият стъклен тъчпад е планиран за по-плавно потребление, а потребностите за конферентни диалози се посрещат с FHD камерата и четири високоговорителя Harman Kardon, които доставят вълнуващ тон без значение дали потребителите са в конферентен диалог или в гейминг серия. Двойните шумопотискащи микрофони са проектирани за по-ясно чуване на гласа над околния звук.

Уникална характерност на тази мощна машина е магнитният конектор pogo pin, който се намира в горната част на екрана и е планиран да пасва на модулни аксесоари Lenovo Magic Bay. Тези аксесоари могат да бъдат включени опционално в определени конфигурации на ThinkBook 16p Gen 4 и могат да трансфорат ThinkBook в домашно студио за стрийминг на видео или да предложат спомагателното преимущество на 4G LTE3 съгласуваност за работа и игри в придвижване.

С помощта на софтуера Lenovo View, интегрираната FHD камера може да работи дружно с отделящата се уеб камера Lenovo Magic Bay 4K. Три нови аксесоара Lenovo Magic Bay са лесни за потребление с pogo pin връзката, която предлага елементарно потребление без нужда от спомагателни кабели, ключове или захранващи блокове.

Уеб камерата Lenovo Magic Bay 4K е основана за видеоконференции и стрийминг с висока разграничителна дарба. Тя включва автоматизиран фокус и автоматизирано кадриране с избираемо зрително поле, автоматизирано контролиране на околната светлина и оптималната разграничителна дарба до 4K при 30 фрагмента в секунда. За спомагателна сигурност камерата разполага с интегрирани функционалности за дискретност. 270-градусовата панта разрешава на уеб камерата да се върти под разнообразни ъгли, давайки на потребителите спомагателна еластичност. Те могат да употребяват камерата в челен режим, с цел да снимат себе си или да я завъртят в режим, извърнат към света, с цел да показват артикули или да снимат наличие.

Lenovo Magic Bay Light е планиран да позволи едни от най-честите проблеми при видеоконференции или стрийминг. Лошото осветяване постоянно е причина за разочарованието на потребителите. Околната светлина постоянно основава нежелани или неприятни сенки, когато е прекомерно мрачно или прекомерно ярко в помещението. Lenovo Magic Bay Light може да обезпечи до 200-lux регулируема бляскавост с минимална консумация на сила. Лесно се свързва към ThinkBook 16p Gen 4, а светлината се включва автоматизирано, когато вградената камера се задейства, което прави професионално изглеждащите видеоклипове вероятни на всички места.

В реалност, работата (или играта) отвред се трансформира в нещо обикновено. Свързването обаче остава предизвикателство заради по-отдалечени локации или заради незащитени публични Wi-Fi точки. Lenovo Magic Bay LTE е планиран да отговори на доста от тези провокации при свързване. Предлагайки 4G LTE скорости за по-голяма еластичност в придвижване, Lenovo Magic Bay LTE включва LED знак за положението на връзката и USB Type-C порт с кабел за съгласуемост с други преносими компютри.

Безжичната връзка е бъдещето

Lenovo показа и първото си пълнофункционално решение за безжично зареждане за ThinkBook 13x Gen 2. Обявен на CES през 2022 година, ThinkBook 13x Gen 2 включва опционален аксесоар, който дава 65W безжично зареждане на преносим компютър и други мобилни устройства. За 2023 година Lenovo показа ново и цялостно безжично докинг решение, ThinkBook Wireless Dock за ThinkBook 13x Gen 2. Комбинирайки няколко авангардни технологии за трансформиране на метода, по който нормално зареждаме. Използването на Wi-Fi 61, Power-by-Contact и универсалното безжично зареждане взема решение проблемите с многото кабели. ThinkBook Wireless Dock еволюира от „ включи и пусни " до по-просто преживяване „ сложи и пусни ".

Използването на Power-by-Contact за безжично зареждане на преносимия компютър е революционна технология, която трансферира сила благодарение на проводими електроди, свързани към приемна верига и към батерията на приемника. Допълва се с поставка за безжично зареждане, която обезпечава до 10 W за смарт устройства и аксесоари, поддържащи универсално безжично зареждане, сложени в специфичното безжично поделение на докинг станцията.

Потребителското преживяване е опростено, защото е належащо само слагането на преносимия компютър върху подложката за зареждане и информацията за връзката автоматизирано се извлича от безжичната докинг станция посредством Wi-Fi. Освен това, когато премахнете преносимия компютър, връзката автоматизирано се прекъсва след няколко секунди, предотвратявайки всякаква остатъчна връзка с данни, която евентуално може да съставлява риск за сигурността.

Благодарение на високата продуктивност на Wi-Fi 6, безжичното докинг устройство също дава опция на потребителите да се насладят на впечатляващо преживяване с двоен екран с ниска инертност до 4K при 60Hz резолюция дружно с невероятни скорости за трансфер на данни. Безжичната докинг станция включва три USB-A врата, един USB-C порт и конектор Lenovo с тъничък връх, с цел да доставя зареждане на същинско безжично докинг решение.

Безжичната докинг станция ще бъде извънредно включена в определени 2023 модели на ThinkBook 13x Gen 2.

New Tiny ThinkCentre neo - най-необходимото за бизнес потребностите с съвременен образ

Големите хрумвания от време на време идват в дребни опаковки, ThinkCentre neo 50q Gen 4 е една от най-новите итерации в фамилията на настолните компютри ThinkCentre neo на Lenovo, която дава по-висока работливост, опция за колабориране и резистентност. Модерен прочит на класическия ThinkCentre Tiny настолен компютър, новият ThinkCentre neo 50q Gen 4 дава на бизнесите сериозна мощност с най-новият Intel Core процесор 13-то потомство, опакован в малко 1L шаси, което има хитро прикрито изстудяване, вградено в предния панел.

Моделът се предлага с конфигуриран Windows 11 или IGEL OS. Избралите IGEL ще бъдат валидирани като IGEL Ready Advanced Level, което значи, че непрекъснато ще бъдат тествани и валидирани от IGEL с най-новите версии на операционната система, помагайки на бизнеса им да опростява и обезпечава внедряването на облачни работни услуги, до момента в който подкрепя основаването на завладяващо, продуктивно потребителско преживяване в днешната съвременна работна среда. В допълнение, ThinkCentre neo 50q Gen 4, дава нараснало равнище на сигурност посредством Lenovo ThinkShiled, който обезпечава елементарен метод в сигурността, даващ спокойствието на организациите, че техните хардуер, програмен продукт, мрежа и локация са по-защитени. Всичко това е опаковано в съвременна и стилна, а в същото време устойчива, с ниско наличие на халоген, форма, която разполага с енергийно ефикасен мобилен процесор. Атрактивният теразо дизайн на панела е изработен с 85% рецикиран материал (PCC), до момента в който останалата част от панела е направена от 35% PCC, а опаковката от рецикирана океанска пластмаса (OBD) и неоцветявани, сурови материали.

Lenovo CO2 Offset Service може да се добави към тези ThinkBook и ThinkCentre устройства, с цел да се понижат въглеродните излъчвания, създадени през виталния цикъл на продукта. Това служи като елементарен и транспарантен метод за поддръжка на един от плановете на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР