На бял свят излизат нови скандални разкрития за начина, по

...
На бял свят излизат нови скандални разкрития за начина, по
Коментари Харесай

Сянката на Пеевски „изникна“ зад нови разкрития за Правителствена болница

На бял свят излизат нови скандални разкрития за метода, по който е била ръководена и е функционирала болница „ Лозенец “, известна още като Правителствена. Покрай тях изниква и фигурата на Делян Пеевски.

Наскоро от служебното правителств оповестиха, че там са осъществявани противозаконни трансплантации. Оказва се, че в продължение на пет години една и съща компания е спечелила половината от публичните поръчки за доставка на консумативи и осъществяване на други медицински действия в Правителствена болница. Става дума за „ Медилон “ ЕООД с шеф Даниела Желязкова.

Възмутени от това, медици споделиха пред " Фрог нюз " , че в тази ситуация евентуално става дума за централизация на поръчките, надлежно и парите от поръчки, в едни и същи ръце. По коридорите на болничното заведение импровизирано се разяснява, че въпросната дама е била в доста близки връзки с някогашния началник на лечебното заведение проф. доктор Любомир Спасов. Подозира се, че точно на тази основа са се крепели и доверителните връзки сред двамата.

Справка демонстрира, че сумата, която е взело въпросното сдружение за петгодишния интервал, възлизат на над 32 млн. лева До този миг от болничното заведение не могат да кажат публично дали процедурите, на които би трябвало да се е явявала компанията, са минавали по разпоредбите. В момента в лечебното заведение тече цялостна инспекция на подписаните контракт и чак след време ще стане явен отговорът.. Тази инспекция ще засегне и наетата за защита на лечебното заведение " ВИП Секюрити ". От Министерство на вътрешните работи оповестиха за " Фрог нюз ", че тази компания се свързва с някогашния народен представител и предприемач, преследван по закона „ Магнитски “ – Делян Пеевски.

Проверяващите ще ровят при какви условия е подписан този контракт и дали той въобще е преференциален. Работещи от болница „ Лозенец " са алармирали " Фрог нюз " за различен абсурд. Оказва се, че немалка част от постройката е заключена и до нея към момента никой няма достъп. Има съмнения, че някогашният началник Любомир Спасов си е направил персонални палати на етажа, където се намира кардиохирургията, за сметка на бюджета. Съобщава се, че мястото се обитавало само от Спасов, където той живеел, отмарял и посрещал свои посетители.

Твърди се, че фамозният апартамент, който е с величина на половин поделение, е бил построен от същата тази компания „ Медилон “. Настоящият шеф доцент Радосвет Горнев е забранил да се припарва до въпросните изолирани места, до момента в който особено назначена комисия не ги отвори и опише детайлно в протокол. Медици с десетки години работа там са признали пред " Фрог нюз ", че кракът им в никакъв случай не е стъпвал там. За осъществяване на началническата заповед отговорност носят точно " ВИП Секюрити ", обясниха от болница „ Лозенец “.

Според тях обаче Спасов е можел да бъде засечен да влиза там по късни доби, всекидневно в късните часове на денонощието. Източниците считат, че гардове си затварят очите, като нарушават напътствията на сегашната администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР