На булевард Академик Сахаров в Москва завърши организираното днес шествие

...
На булевард Академик Сахаров в Москва завърши организираното днес шествие
Коментари Харесай

В Москва се проведе шествие в памет на убития през 2015 г. Борис Немцов

На бул. " Академик Сахаров " в Москва приключи проведеното през днешния ден шествие в памет на съветския опозиционер Борис Немцов, състояло се в навечерието на третата годишнина от убийството му, осведоми ТАСС.

По данни на столичната полиция в проявата са взели участие 4500 души.

Хората в колоната носеха флагове на опозиционни сили като партията ПАРНАС, Съюза на десните сили, обществено-политическото придвижване " Солидарност ", плакати с портрети на Немцов и цитати от негови речи, отбелязва организацията. Сред участниците тя показва по-специално кандидат-президентите Ксения Собчак и Григорий Явлински, които дружно с още петима кандидати ще оспорват през март поста на Владимир Путин, предава Българска телеграфна агенция.

Организаторите бяха декларирали шествие с присъединяване на 30 000 души, напомня ТАСС.

Борис Немцов, изявен критик на президента Путин, бе убит на 27 февруари 2015 година в Москва покрай Кремъл няколко дни преди огромна опозиционна проява в съветската столица. В навечерието на гибелта си Немцов сподели, че ще огласи документи за намесата на съветски военни в украинския спор.

На 13 юли м. година московски съд постанови за петимата подсъдими по делото за убийството разнообразни периоди затвор от 11 до 20 години при непоколебим режим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР