На БСП демокрацията им е в повече и им пречи

...
На БСП демокрацията им е в повече и им пречи
Коментари Харесай

Ирена Соколова: На БСП демокрацията им пречи, с този лидер си купиха слон

" На Българска социалистическа партия демокрацията им е допълнително и им пречи по думите на водача им. При всички случаи опозицията съумява да катализира процеса. Отсъствието им сега оказва помощ за по-лесно приемане на решение. Това, което пречи обаче е смисълът на това, което парламентарната народна власт носи. Защото това носи смисъла и чувството за либерален развой. Гледаш половината зала празна и се питаш " това ли ни е страната ". Това съобщи пред " Канал 3 " Ирена Соколова – регионален шеф на област Перник и ръководител на Жени ГЕРБ във връзка отсъствието на Българска социалистическа партия от парламентарната зала.

" Кворумът е наложително изискване и ще се събере, тъй като и в дребната и в огромната коалиция има цялостно схващане, че мандадът би трябвало да бъде приключен. Няма нито едно ръководство, което да сочи, че това ръководство би трябвало да завърши ", сподели Соколова и като мотив за това посочи икономическия напредък на страната ни.

" Имаме 3,5% народен напредък. Това, което бихме могли да продължим да вършим е в действителност да усилваме ресурсите и благосъстоянието. И това е реалност ", безапелационен е регионалният шеф на Перник.

Тя разяснява непрекъснатите кавги, които тресат съдружния сътрудник " Обединени патриоти ", само че съгласно нея те не трябва да се одобряват с терзание.

" Това е манталитетно там. Търсенето на превъзходство там е същностна характерност. Тя не демонстрира проблем. Тя не носи напрежение. Тези замяна на реплики, това е типично за тях. Крайното държание е характерност и на трите фракции. Те обаче доста далновидно съумяват да преформулират задачите. Каквото и да ги държи дружно, умното държание изисква обединяване и те го вършат ", разяснява Соколова.

Тя даже изрази мнение, че макар към този момент дадените поръчки за настрана явяване на евроизборите, Патриотите в действителност ще бъдат дружно.

" Там има игра на тронове от време в точния момент, само че в последна сметка излизат умно и мисля, че ще излязат дружно с листа ", сподели председателката на женската организация на ГЕРБ.

Тя се опълчи на позицията, че в действителност разделно явяване на Патриотите може да помогне на ГЕРБ.

" Да кажем, че модерната в последно време пронационалистка политика и поръчката за такава печели извънредно доста електоратите. Виждаме го и в Европейски Съюз. В Италия двете такива сили, макар че имат радикално разнообразни политики, съумяват да се обединят.

Електоратът на " Обединените патриоти " обаче поради тези възгледи не може да бъде електорат на ГЕРБ. ГЕРБ е е националноотговорна партия, само че в никакъв случай не излиза с такива дръзки поръчки. Ние излизаме с съответни обещания ", сподели Соколова.

И даде за образец политики и свършена работа от ГЕРБ, които са били считани за немислими, на са станали факт. Като да вземем за пример нарастването на заплатите на учителите.

" Тази политика е действителна, тя е същински националноотговорна ", съобщи Соколова.

Относно упреците на Българска социалистическа партия, че ГЕРБ отделя средства единствено за общините, ръководени от тяхната партия, само че не и от тези на левицата тя бе безапелационна.

" Когато Българска социалистическа партия се изкажат, 50 нюанса безочливост са малко. Веднага ще дам образец. Област Перник има 6 общини. Четири са на ГЕРБ, в една имаме самостоятелен кмет, в една е на Българска социалистическа партия - Ковачевци. Само Перник е получила 136 хиляди лева От останалите общини на ГЕРБ – те са получили 0 лв. ", сподели регионалната шефка на Перник и изясни, че ГЕРБ поддържа " общини и планове, които са в придвижване ".

Соколова разяснява и създалата се обстановка в Изборния кодекс по отношение на преференциите. Тя се застъпи за концепцията, че в действителност би трябвало да бъде повишен техния предел.

" Ако беше проследено във времето разговорът и разискването във връзка с Изборния кодекс, щеше да се види последователността на тази политика. Съобщенията в ЦИК сочат, че една част от преференциалния избор води до девиации. В една дребна община 7% преференциален избор значи, че с 15 гласа може да промениш доста неща. И това, изключително в дребните общини, в дребните обединения, може да докара до цялостна замяна ", сподели Соколова.

" Преференциите доста по-малко въздействат на огромните партии. При дребните партии опорочаването на желанието е цялостно. Нашата концепция беше да подкрепим желанието за тази смяна. На нас това не ни пречи. Имаше такива обаче, които желаят такава смяна. Ситуацията, която се получи, обаче сподели, че ГЕРБ може да се вслуша в хората ", съобщи Соколова.

И още веднъж се върна на тематиката за протеста на Българска социалистическа партия в Народното събрание. По думите ѝ за него е отговорен напълно Корнелия Нинова. Тя напомни един британски израз, че " когато се поддаваш на въздействия рано или късно си купуваш слон ".

" Българска социалистическа партия с този водач си купиха слон. Нямат късмет да бъдат на открито и да бъдат съответни на процеса. Няма учредения ", заключи Ирена Соколова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР