На брифинга след срещата на върха на ЕС премиерът Бойко

...
На брифинга след срещата на върха на ЕС премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов пак игра доброто - лошото ченге

На брифинга след срещата на върха на Европейски Съюз министър председателят Бойко Борисов се скара на нацията и на опозицията, че подлагат на критика ограниченията против ковид.
" Някой щял да подслушва Българска социалистическа партия и да ги наблюдава, те съдят по себе си като бяха на власт. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция в Министерски съвет след онлайн съвещание на Европейския съвет по отношение на конституционната тъжба на Българска социалистическа партия против текстове от Закона за електронните известия за следене на хората под карантина, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
" Някой от вас да се е чувствал наблюдаван с приложение, което е по избор. Да сте чули някой да се усеща наблюдаван, да е споделил наблюдават ме с това приложение, за карантината ", сподели още Борисов и регистрира, че в страни като Русия и Корея това е наложително.
" Сутринта уважаемият сътрудник Зарков го слушах, леле майко. Някой щял да ги подслушва, да ги наблюдава. Някой го инетресувало къде вървят " посочи още Борисов. Премиерът регистрира, че като са били социалистите на власт са подслушвали него и неговите заместници и всички от опозицията.
" Цял кръг хора. Те съдят по себе си. Ние това не го вършим ", посочи още министър председателят.
Министър-председателят поздрави сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи и сътрудниците си от Върховна касационна прокуратура по откриване на причинителите на побоя над журналиста Слави Ангелов. " Извършителите бяха ясни, само че те желаеха да вършат по този начин делото, търпеливо, че да могат да го защитят и в съда. Днес ги приветствам за тази интервенция ", сподели още Бойко Борисов. 
" Ние ще отворим дребните хотели и заведения за хранене, само че след това ще им търсим медицински личен състав. Така нагледно министър председателят Бойко Борисов разказа ситуацията с ковид, невъзможността в този момент да има повече връщане към нормалност и още веднъж акцентира какъв брой са леки ограниченията в България: " 46 пъти можеш да идеш до магазина, до аптеката, до банката "
„ Възложил съм се направи обучение за отваряне на паркове и планини – с табели. Искам, само че ме е боязън, посочи той. И загатна, че ние работим " по едно от най-хубавите медикаменти, другата седмица ще го покажем ".
" Омръзна ми да ми дават оценка – хора, които въобще не знаят защо става въпрос ", продължи той. " Страхотен проблем е миграцията сега – пищят страните за релокация. В България – нула ", похвали се още министър председателят. " Още не съм видял някой да продаде " Ролс Ройс " -овете от тези, които ви изчетох ", съобщи министър-председателят, само че незабавно сподели, че " другите " били повече и страната се стреми на тях да помогне. " Като знам българите по какъв начин обичат да пътуват, то няма да ги свалим от самолета ", добави той и увери: " Ценно ми е здравето - по-късно си изберете различен. Ще ви банкрутира отново ". Преди това Борисов попита публицистите кое е по-ценно - да има самолетни компании и туризъм или 1000-2000 българи да умрат. Той не пропусна да каже по какъв начин по негово време било платено за КТБ, за реакторите за " Белене " и да похвали Министерство на вътрешните работи, че хванали нападателите на Слави Ангелов. " Да бъдем къси - някои хора желаят да си гледат кино лентата, а седнал съм тук и приказвам с вас. Не е почтено - пишат ви, гледате си от телефоните и ми задавате въпроси ", заби финалният гвоздей в монолога си Борисов, само че не пропусна да похвали медиите ни и " в случай че има метод да подпомогнем медиите по някакъв метод, ще имам срещи с вашите управления ".
После Борисов похвали публицистите: " Към днешна дата българските журанлисти и медии се оправят пресрасно да демонстрират на хората същинския проблем света, и в България. Направиха колежките и хората с увреждания да могат да ги виждат. Надписват, изписвате всичко. Просто нямам забележки. Ако има метод да подпомогнем медиите по някакъв метод, ще имам срещи с вашите управления "
Вижте още:
Борисов: 46 пъти може да идеш до магазина, и аз желая да свърши изключителното състояние, работя без заплата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР