На брифинга присъстваха още директорът на Териториалната митническа дирекция Северна

...
На брифинга присъстваха още директорът на Териториалната митническа дирекция Северна
Коментари Харесай

Прокурор Чавдаров: В контейнерите на пристанище Варна няма вреден товар за здравето на хората!


На брифинга участваха още шефът на Териториалната митническа дирекция " Северна морска “ Соня Трифонова и заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Андрей Ангелов.

" Постъпили са две поръчки за реекспорт на контейнери. Едната е за 54 контейнера от превозвача " Ес Ем Ей " и още за 20 контейнера от превозвача " Мерск ".  Това, което е значимо, е че тези 54 контейнера са огледани по реда на Наказателно-процесуален кодекс, взети са лабораторни проби за правене на правосъдна експертиза, която да покаже какъв тъкмо е товарът и по предварителни данни, няма нездравословен товар за здравето на хората. За останалите 20 контейнера се вземат проби и се прави лабораторно проучване. Ако даде време корабът да дебаркира в акваторията на пристанището, тези контейнери ще бъдат извозени на следващия ден. 

На пристанището е пристигнал и транспортен съд с гориво, което е друго от тези боклуци, за които се води досъдебното произвеждане. Уведомени са митницата и гранична полиция и Регионална инспекция за опазване на околната среда. При изискване, че се откри разминаване в декларираните позиции като наличие, ще бъдем известени. На този стадий няма данин за разминаване, това гориво към този миг не е обект на следствие от досъдебното произвеждане. Това гориво идва също от Италия, само че изпращачът е друг, както и получателят е друг. Той е предопределен за горене в специфична апаратура и е от вида РДФ, това е позволен боклук под формата на гориво, което може да бъде внасяно законно в България. То е предопределено за апаратура в гр. Златна Панега, която е лицензирана ", сподели прокурор Чавдаров. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР