На брифинг в Съдебната палата беше оповестен случаят с непълнолетен

...
На брифинг в Съдебната палата беше оповестен случаят с непълнолетен
Коментари Харесай

Близки предали пловдивският джихадист на властите


На брифинг в Съдебната палата беше оповестен казусът с малолетен 16–годишен възпитаник от Пловдив. В сряда са алармирали негови близки, че се е радикализирал.  Екипи на Спецпрокуратурата, ДАНС, групата за противопоставяне на бомбения тероризъм на СОБТ и ОДМВР-Пловдив са направили претърсвания на два адреса. Намерени са голям брой самоделни взривни устройства в друг стадий на приготовление, субстанции и съставни елементи.

Момчето е било обект на " обработка " от Ислямска страна - това е типичен случай на рекрутиране и радикализиране през интернет. Веществата, които е употребило, са общодостъпни, съобщи заместител – основният прокурор Иван Гешев. В брифинга участваха още шефът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и заместител – ръководителят на ДАНС Николай Ненков. Прокурор Гешев акцентира, че взаимоотношението и координацията на обособените служби, ангажирани с противопоставяне на тероризма, е било съвършено.

Инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР – Пловдив с дълготраен опит са почнали работа с момчето през цялото време, те ще бъдат в непрекъснат контакт и с родителите, сподели старши комисар Илков.  Непълнолетният няма да бъде изведен от сегашната си среда, няма да се усеща изолиран и ще продължим да оказваме помощ в тази тенденция - добави той.

Работи се интензивно за цялостното изясняване на случая. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР