На брифинг с министрите Младен Маринов, Росен Желязков и Красимир

...
На брифинг с министрите Младен Маринов, Росен Желязков и Красимир
Коментари Харесай

Борисов: Шефът на НСО е поискал морето пред „Росенец“ да се охранява до 15 септември

На брифинг с министрите Младен Маринов, Росен Желязков и Красимир Каракачанов, министър председателят Бойко Борисов изчете заповед на президента Румен Радев до НСО, Министерство на вътрешните работи, Военноморските сили да се обезпечи защитата на парк " Росенец ".

" След като получат това писмо, всички служби на държавното управление, би трябвало да го извършват. Съответно, подчинените на вицепремиера Каракачанов, едното копие е до командира на Военноморски сили. Представете си Каракачанов извежда военни кораби и ги подрежда там. Съответно Министерство на вътрешните работи, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери и почва на мегафоните да споделят: апелирам, напуснете, еди кой си, ще има санкции, актове. В същото време от лодките стоят и снимат. Морска администрация е дала координатите, които са поискани. И какво излиза, че държавното управление брани парцел на Ахмед Доган. Добре ли са го конструирали, добре ли са го измислили? В един ден президентът приканва НСО-то да направи това, което е правено, в другия ден имаме писмо, до 15 септември, да не се смъква защитата на " Росенец ". Сутринта приказвах за сюжети, ето го продължението на сюжета. Ето кой го желае от нас да го осъществим, по закон ",каза Борисов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов прикани НСО да вземе отношение по проблема с хвърленото на земята българско знаме от чиновник на службата в парк " Росенец ".

" Това е един срамен акт. Флотът няма за задача да охранява акватории някакви, като част от някакви паркове. Това е капан, същински капан. Това е порнография ", настоя той.

" Всичките дейности на полицейските чиновници, когато изискат от Министерство на вътрешните работи, тъй че да не влизаме в обстановки и да не бъдат обект на спор. Държа всяка работа да извършва своите компетентности. В случая ще осъществим всичко това, което ни задължава закона за Министерство на вътрешните работи ", съобщи от своя страна вътрешният министър Младен Маринов.

Според министърът на превоза Росен Желязков Морска администрация е осигурила координатите на поисканото и ги е изпратила. " Интересните въпроси, които стоят са следните. Защо тъкмо през вчерашния ден НСО и въз основа на какви данни, реши да наложи ограничавания върху тази акватория. Дали това не е индикатор опит за въвлечане на държавни органи в политически подтекст?, попита Желязков.

" Сценарият - когато господин Доган излезе и поддържа президента Радев. Защо не излезе и никой не сподели. Когато 600 хиляди гласа се наляха при него, никой не повдигаше тази тематика. Сега, виждате, тъй като би трябвало да се изсмуче нещо, по тази причина го вършат през днешния ден - изкарваме военни кораби, катери. Сценарият е явен. Моята заповед е да се откри законова форма да се отдръпна това искане ", настоя министър председателят.

Бойко Борисов добави: " Истински скърбя, че върху НСО се оказва подобен напън. Там работят извънредно положителни експерти, голямата част, които съм сигурен, че им е доста тежко, когато виждат, че политиците се замерят с тази работа. Като прибавим, че най-младият автомобил там е на 12 години, може да си визиите какво тестване е това за водачите. Не единствено, че съм съгласувал всяко предложение. До ден сегашен, със Станчев е пристигнал при мен, съм им оказвал цялостно подпомагане, в това число и финансово. Когато са поискали, тогава, на мига, са били одобрявани от мен и са третирани като всяка една национална работа. Пак се обръщам към дългогодишния ми сътрудник, министър, Христо Иванов, по какъв начин би коментирал това. Какво общо има държавното управление, с цел да ме държи мен виновен. Вчера бе пред президентството, за какво не попита за тази заповед. Призовавам всички партии да се пазят от провокации и да не подтикват провокации. И гражданския и митническия мир. Комисията в Народно събрание умерено може да извика всички, които пожелае. Всички закани, които са получени да ги имат. Включително и за брачната половинка на президента Радев, за която е преценено, че би трябвало да бъде охранявана. Пак да ни изтъпанят нас, все едно ние браним или препятстваме. Не е почтено ".

Премиерът разгласи, че неговото държавно управление може да бъде упреквано за доста неща, " само че като сме подложени на критика, неотложно се поправяме ".

" Истински имам вяра, във всички, да не позволен нагнетяване на етническо напрежение и Министерство на вътрешните работи се готвят да го предотвратят. Етническото напрежение в България доста елементарно става. Било е, може да стане. Това е най-страшното. нека всички сме с разсъдъка си ", настоя Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР