На брифинг пред медиите Еърбъс обяви, че китайският им център

...
На брифинг пред медиите Еърбъс обяви, че китайският им център
Коментари Харесай

Центърът за иновации на Еърбъс в Шънджън представи плановете си развитие

На брифинг пред медиите „ Еърбъс " разгласи, че китайският им център за нововъведения в Шънджън ще бъде открит през декември.

В края на предходната година от компанията обявиха, че вторият им международен център за нововъведения и първият в Азия, ще бъде основан в гр. Шънджън, провинция Гуандун. Негова цел ще бъде да се ускорят нововъведенията и да моделират бъдещето на полетите.

20-те чиновници, които ще работят в центъра, се чака да бъдат преместени в новия офис през първите месеци на 2019г. Плановете са като начало в него да бъдат вложени над 10 милиона евро, осведоми bulgarian.cri.cn.

Според основния изпълнителен шеф на центъра Луо Ган, основните им области на проучване ще включват бордови хардуер, промени в салона за пасажери, като обезпечаване на достъп до интернет на борда, интелигентно произвеждане и ръководство на въздушния трафик в градовете. Някои предварителни резултати от техни изследвания дават позитивни знаци. Например, с цел да усъвършенства изискванията на борда на самолета, Еърбас ще размени сегашните екрани с гъвкави, с цел да понижи тежестта на летателния уред. Това ще го направи по-икономичен, а полетите по-евтини. Що се отнася до достъпа на интернет по време на полет, Китайският център за нововъведения на компанията подписа контракт с Хуауей и Чайна мобайл, с цел да може те да предложат високоскоростен и наличен като цена интернет. В бъдеще проектите на Еърбас ще бъдат съвместени със навигационната система Бейдоу, а новият център ще изследва евентуалните приложения за информационни системи в авиационната промишленост.

Еърбас се надява идната година да вкара своята услуга " Voom " в Китай, която съставлява приложение за поръчка на въртолетно такси. Потребителите ще могат да си резервират хеликоптер посредством приложение и да изберат дали да споделят пътуването, с цел да им излезе по-евтино.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР