На Бранденбургската врата, един от символите на Берлин, тази нощ

...
На Бранденбургската врата, един от символите на Берлин, тази нощ
Коментари Харесай

Благодарим - изписаха със светлини на Бранденбургската врата по случай годишнината от края на Втората световна война

На Бранденбургската врата, един от знаците на Берлин, тази нощ беше изписана със светлинни лъчи думата " Благодарим " на френски, британски, руски език и немски език в чест на 75-ата годишнина от края на Втората международна война в Европа, съобщи ДПА.

" Късно вечерта на 8 май 1945 година капитулацията влиза в действие. С тази прожекция Берлин желае 75 години след края на войната да изпрати знак, обръщение на признателност до съдружниците за освобождението на Европа от националсоциализма ", уточни културният център " Културпройекте Берлин ", уредник на проявата.

Вчера английската кралица Елизабет Втора уважи починалите във Втората международна война и употребява случая да изрази гордостта си от метода, по който британците се оправят с пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

В телевизионно послание 94-годишната кралица съобщи, че тези, които са се били във войната с нацистка Германия през 40-те години на предишния век, биха се възхитили на метода, по който потомците им се оправят с COVID-19 и ограничаващите ограничения, наложени за прекъсване на разпространяването на болестта.

В началото вероятностите изглеждаха мрачни, краят - отдалечен, а изходът - нерешителен, напомни Елизабет Втора, говорейки за войната и добави: " Никога не се отхвърляйте, в никакъв случай не се отчайвайте, това беше посланието на Денят на успеха ".

Тя означи, че най-голямата компенсация към хората, дали живота си, е че страните, които през войната са били врагове, в този момент са другари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно в Москва ще се организира единствено въздушната част от обичайният церемониал по случай Деня на успеха, защото всеобщи обществени мероприятия бяха отсрочени поради пандемията. В небето над 47 съветски града ще прелетят към 600 самолета и вертолета, като за 19 ч. локално време е оповестена минута безмълвие, след което руснаците ще бъдат подканени да излязат на балконите си и ще изпеят дружно известната патриотична ария " Денят на успеха ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР