На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е

...
На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е
Коментари Харесай

На Рашков му е отнето нещо, което не е притежавал в този момент

" На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е имал. Той в този миг беше академични учител. Чисто политически акт беше оповестеното от някогашния шеф на ДАНС, че на служебния министър на вътрешните работи му е лишен достъпът до класифицирана информация ". Този коментар направи пред БНР експертът по сигурност Славчо Велков. 

По думите му ДКСИ също са работили политически в този случай и даде образец: " Все едно на мен да ми лишават купата Негово превъзходителство, но аз нямам такава купа ".

Велков уточни, че, ако контраразузнаването си е правило добре работата, не би трябвало в страната ни да има съветска шпионска мрежа, за която " ДАНС се хвалят в този момент, че са разкрили ".

Експертът по сигурност беше безапелационен, че твърденията за подслушване не се потвърждават от политиците, а от способените институции.  " Доказването може да стане с осъществяване на инспекция. Тя е предоставена на Националното бюро за надзор на потребление на СРС.... Следите могат да бъдат заметени, само че следи остават ", разясни той. 

Според него става въпрос за нелегално подслушване на политици.

" Един политик да е, да не са 82-ма, би трябвало да потвърдят от ДАНС, че той се е готвил да извърши тежко закононарушение. Трябва да е обосновано съгласно закона. Цялата грозота тук е, че това се е направило в миг на политическа конкуренция. Това още веднъж демонстрира, че тия хора са били ужасно политически ангажирани, тъй като са очаквали, че и този път ще им се размине. Не, няма да им се размине, мисля аз ", акцентира Славчо Велков. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР