На борда на турския товарен кораб ACT, срещу който вчера

...
На борда на турския товарен кораб ACT, срещу който вчера
Коментари Харесай

Още искри между Атина и Анкара в Егейско море

На борда на турския товарен транспортен съд ACT, против който през вчерашния ден бе открит огън от гръцката брегова защита в региона на остров Родос в Егейско море, не са били открити опиати при инспекция със особено подготвено куче. Тарашът е изработен от турските управляващи в Мармарис, оповестява в. Нurriyet.

Освен това при оглед е било открито, че корабът е бил улучен от 19 патрона.

Гръцкият външен министър Никос Кодзиас съобщи в швейцарския курорт Кран Монтана, че по товарния транспортен съд е било стреляно от гръцката брегова защита, защото е имало подозрения, че плавателният съд е пренасял опиати. Той сподели, че създадените изстрели са били с предупредителна цел.

Турското външно министерство осъди стрелбата, при която нямаше потърпевши.

Корабът е пътувал от пристанище Искендерун (Южна Турция) към Измитския залив.

Капитанът на товарния транспортен съд ACT уточни още през вчерашния ден пред CNN Turk, че гръцката брегова защита му е наредила да влезе в док на пристанище на остров Родос за инспекция и е разкрила огън, откакто той не се е подчинил. Той не заяви за какво той е отказал корабът му да бъде тестван.

Представител на гръцкото министерство за морския флот удостовери, че бреговата защита се е пробвала да ревизира товара на плавателния съд. От Атина прибавят, че корабът не се е подчинил и се е върнал в турски териториални води.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР