На бляскава церемония в Холивуд бяха връчени наградите на чуждестранната

...
На бляскава церемония в Холивуд бяха връчени наградите на чуждестранната
Коментари Харесай

Прекалено малки за големия екран и прекалено големи за малкия - какво Холивуд показа на "Нетфликс" и този път

На блестяща гала в Холивуд бяха връчени премиите на задграничната преса „ Златен глобус “. Победители като Хоакин Финикс и Рене Зелуегър бяха безусловно предстоящи, само че огромната изненада пристигна, откакто стана ясно, че продукции на „ Нетфликс “ не завоюваха в нито една от огромните категории.

Тази година единствените статуетки отидоха при Оливиа Колман за ролята й в „ Короната “ и при Лора Дърн за ролята й в „ Брачна история “.
„ Златен глобус “: Хоакин Финикс, Рене Зелуегър и драмата „ 1917 “ са огромните спечелили Доминацията на „ Нетфликс “ в номинациите донесе на стрийминг компанията едвам две награди
Но и двете награди не са за „ Нетфликс “, а за актьорско достижение.

Войната сред обичаен Холивуд и „ Нетфликс “ в никакъв случай не е била толкоз забележима. Златните глобуси са по-либералните кино награди, като продукции на стрийминг компанията са получавали огромни награди в предишното. Но тази година не е по този начин.

Ленти като „ Ирландецът “ на Мартин Скорсезе и „ Брачна история “ на Ноа Баумбач бяха номинирани в главните категории, само че проклятието на стрийминг услугите не ги подмина.

Ето какво научихме от тазгодишните награди „ Златен глобус “:

Снимка: Screenshot / The Irishman

„ Нетфликс “ господства, само че единствено вкъщи

Макар компанията от години да е водеща на пазара и да създава едни от най-качествените продукции за дребния екран, филмите и сериалите на „ Нетфликс “ за следващ път остават единствено упоменати в сезона на премиите.

„ Ирландецът “ на Скорсезе е огромният коз на компанията. Режисиран от титана в киното, гангстерският епос събра в един филм Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши – тандем с невиждани пропорции. Лентата не беше отличена в нито една категория.
Том Ханкс насълзен: Човек е блажен със семейство като моето (ВИДЕО) Актьорът беше отличен с влиятелната премия Сесил Б. Демил на тазгодишните Златни глобуси
Мартин Скорсезе е режисьор, който когато и да бъде награден с каквато и да било премия постоянно е късно. Той няма слаб филм в цялата си кариера и това, че не взе за постановка не е изненадващо.

„ Ирландецът “ беше най-чаканата и високо оценена продукция на „ Нетфликс “, само че все пак незадоволителна, с цел да завоюва огромна премия.

Холивуд постоянно ще избира обичайното кино

Наградата за най-хубав филм справедливо отиде при лентата „ 1917 “ на режисьора Сам Мендес. Филмът споделя историята на бойци по време на Първата международна война и в случай че на част от публиката към този момент й е дотегнало да гледа военни филми, на Холивуд още им харесват.

По-важното – обичайният Холивуд търси кино магия, а „ 1917 “ е образец пар екселанс.

Лентата е кинематографичен шедьовър сниман по метод, който да сътвори илюзията, че всичко е един кадър. Холивуд харесва този мащаб, харесва обичайните кино полезности и в това отношение „ 1917 “ е прелестен избор за най-хубав филм.

И, дано си го кажем – „ 1917 “ несъмнено няма да наподобява толкоз впечатляващо на дребен екран у дома, до момента в който пералнята шуми на заден декор.

Сам Мендес беше отличен в категорията за най-хубава постановка и би трябвало – сложна работа е да заснемеш толкоз „ кинаджийски “ филм.

Холивуд ненавижда „ Нетфликс “ – даже Робърт де Ниро не може да ги убеди в противоположното

Макар премията за основна мъжка роля безусловно справедливо да отиде при Хоакин Финикс за „ Жокера “, даже актьорите от продукции на стрийминг компанията не можаха да преодолеят омразата на обичайния Холивуд.

Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши, Адам Драйвър, Скарлет Йохансон – всички вършат зашеметяващи функции в продукциите на компанията, само че остават на назад във времето, тъй като са функции от дребния екран.

Истината е, че Холивуд няма потребност от смяна на статуквото. За тях киното би трябвало да бъде единствено и само на огромния екран и даже титанични експерти от сферата не могат да ги убедят в противоположното.

Неволни жертви на битката сред остарялото и новото стават точно обособените елементи на промишлеността – артисти, режисьори, сценаристи. Сляпата оценка, че филми от стрийминг компании не заслужават внимание ощетява другояче брилянтни осъществявания и професионализъм, които – в случай че бяха на огромен екран – щяха да пожънат възторжени аплодисменти.
Рики Жерве на Глобусите: Не изнасяйте политически речи, нищо не знаете за действителния живот (ВИДЕО) Откриващият монолог на комика беше признат със смесени усеща от публиката
„ Ирландецът “ и „ Брачна история “, въпреки шедьоври сами по себе си, остават някъде по средата сред обичайните кино полезности и актуалната действителност. Те не са нито кино, нито телевизия. Те са в своя лична междинна категория – прекомерно огромни за дребния екран, само че прекомерно дребни за огромния.

Наградите „ Златен глобус “ са предвестител на Оскарите. Ако негласната традиция бъде спазена, то бъдещето на „ Нетфликс “ не наподобява розово. Компанията може и да завоюва стрийминг войните, само че ще би трябвало да минат още доста години в доказване, с цел да стигнат до „ огромната лига “ в киното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР