На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в

...
На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в
Коментари Харесай

Годишните награди Златен пояс“ отличиха най-добрите в бойните спортове

На блестяща гала нощес Националната асоциация на бойните спортове в България отличи най-хубавите спортисти и треньори за 2019 година на влиятелните награди " Златен пояс ". За призове се състезаваха над 40 000 състезатели, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията и през годината са донесли за страната ни общо над 300 медала от Световни и Европейски шампионати.
 Снимка 457771
Атрактивни и доста зрелищни демонстрации съпътстваха връчванията на годишните награди на всяка от федерациите, а кулминационната точка на вечерта беше раздаването на огромните призове " Златен пояс ". Спортист на годината при мъжете за 2019 година стана състезателят на Българската карате киокушин федерация Кристиян Дойчев. Той изпраща годината с доста триумфи при мъжете.

Едва на 23 години, през 2019 година Дойчев стана Европейски първенец по киокушин от Португалия, първенец в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, а единствено преди дни се завърна от Световното състезание в Нур-Султан, Казахстан, със сребърен орден. Наградата на Дойчев беше връчена от Димитър Тодоранов - нееднократен народен, балкански, европейски първенец по " карате-до ", основен управител на Федерацията по шотокан и треньор.
 Снимка 457770
Вторият " Златен пояс " - за най-хубав състезател на годината при дамите, отиде при международната и европейска шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска. През 2019 година тя завоюва международни трофеи по таекуондо ITF на спаринг до 57 кг. и по кикбокс в киклайт контакт, категория до 55 кг., на Световното състезание по кикбокс в татами стилове, което се организира Анталия (Турция) и бе проведено от Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).

Златният пояс на Албена бе връчен от друга наша международна шампионка - националът на България по бокс Станимира Петрова. Голямата премия за треньор на годината завоюва Радослав Пенов, който изведе състезателен клуб " Файтърс-НСА " до сложен първенец на България по Карате Шотокан за 2019 година. И то за четвърти път в кариерата си. Призът " Златен пояс " беше връчен на Пенов от двукратния олимпийски първенец по битка Армен Назарян. Със специфичната премия " Златен пояс " в категория " Ярка победа " беше отличена Мария Оряшкова.
 Снимка 457773
Тази година тя влезе в историята на Европейските игри като единственият състезател, който взе участие в два спорта - битка и самбо. В Минск тя стигна до златото в самбото. Оряшкова не участва на церемонията поради подготвителен лагер по битка в Белмекен. Призът за достиженията й беше връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
 Снимка 457774
" За мен е голяма чест и желая да ви благодаря, че в предното издание ме удостоихте с достойнството да бъда притежател на една от премиите. Това в действителност значи доста за мен. Изпращаме една изключителна сполучлива година. Дванадесетте федерации, членки на асоциацията, завоюваха над 300 медала във всички възрастови групи от Европейски и Световни шампионати, което е голям триумф. Благодаря ви! Знам, че тези медали ще бъдат тласък на младите бойци да пазят почтено достойнството на България. Именно безбройните медали и цялостните зали са най- положителния отзив за вашата работа ", съобщи от сцената министър Кралев.

Последната огромна премия " Златен пояс " в категорията " Вярност на традициите " завоюва Петър Драгоев - вицепрезидент на Българска федерация по Ушу. От ноември 2019 година той е член на комисията по обичайно ушу към Световната федерация по бойнито изкуство, с което става първият българин, определен за член на управителен орган на Световната федерация по Ушу. Наградите " Златен пояс " се организират за втора поредна година от Националната асоциация на бойните спортове в България с ръководител шихан Иво Каменов. Асоциацията е учредена през 2015 година, с цел да подкрепи, поддържа и разпространява бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска битка.
 Красен Кралев взе участие в церемонията по връчване на премиите „ Златен пояс “
Красен Кралев взе участие в церемонията по връчване на премиите „ Златен пояс “

Събитието се провежда за втора година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР