На близо половин милион деца в Израел от днес вече

...
На близо половин милион деца в Израел от днес вече
Коментари Харесай

Разрешиха на близо половин милион деца в Израел да тръгнат на градина

На близо половин милион деца в Израел от през днешния ден към този момент е
разрешено да се върнат в предучилищни и детски градини. Това
става за първи път след налагането в средата на март на карантина в напъните да се спре разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Разпоредбите на министерството на опазването на здравето обаче лимитират броя на децата в една група до 18, а също и времето им в детските градини - до три дни в седмицата, заяви просветителното министерство.

Неделя е началото на работната седмица в Израел, заяви Българска телеграфна агенция.

Израел стартира последователно да отваря още веднъж учебните заведения предходната седмица. Много от неговите 9,2 милиона жители се усещат задоволително сигурни, с цел да излязат навън, а парковете и крайбрежните алеи бяха цялостни в събота. Това може да се каже и за естествените резервати, които също отвориха.

Носенето на маски за лице навън и спазването на разстояние 2 метра от човек на човек остава наложително.

Очаква се държавното управление да разреши събиране на до 100 души от 31 май, а всички ограничавания за събирания евентуално ще бъдат анулирани от 14 юни, при изискване че броят на доказаните нови случаи на ковид остава под 100 дневно.

От средата на март Израел наложи строги ограничения за попречване на всеобщо разпространяване на ковид и се оправи с по-добре с гарантирането на здравето на популацията си спрямо други страни, въпреки и с голяма икономическа цена.

Здравното министерство на страната е удостоверило 16 454 случая, от които 11 376 са се възстановили. Министерството твърди, че от COVID-19 са умряли 247 души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР