На близо 80% се е повишил рейтингът на руския президент

...
На близо 80% се е повишил рейтингът на руския президент
Коментари Харесай

Путин с най-висок рейтинг, откакто е на поста - 79,6%, НАТО съобщава за 40 000 загинали войници

На близо 80% се е повишил рейтингът на съветския президент през март, регистрира Общоруският център за проучване на публичното мнение.

ВЦИОМ е записал през март един от най-високите рейтинги на доверие на руснаците към Владимир Путин. Това заяви през днешния ден генералният шеф на държавната социологическа организация Валерий Фьодоров, представен от ТАСС.

" През последния месец регистрирахме един от най-високите рейтинги на президента за 20-те години, откогато Путин управлява Русия - 79,6 %. Това е един от най-динамичните интервали на растеж на неговия рейтинг ", сподели Фьодоров в ефира на радио " Говори Москва ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Той съпостави настоящия рейтинг на съветския президент с резултатите от анкета от пролетта на 2014 година, когато страната анексира Крим. " Тогава имахме близо 64 % поддръжка за Путин. Сега виждаме 79,6 %, т.е. още 10-15 % от горната страна. Това е огромен скок ", сподели Фьодоров. По думите му сходен растеж на рейтинга е обвързван преди всичко с дейностите на президента.

Според Фьодоров нараства и делът на интервюираните, които утвърждават решението на Путин за осъществяване на " специфичната интервенция " в Украйна, а тези, които са срещу понижават. " Близо 65 % (от участниците) в първата анкета от 25 февруари поддържаха решението на президента да изпрати войски (в Украйна), а през днешния ден делът им към този момент доближава 74 %. Делът на тези, които на 25 февруари са се оповестили срещу, беше 25 %, а в този момент спадна с една трета до 17 %. Делът на интервюираните, които не могат да отговорят, е доста дребен, т.е. всички заемат избрана позиция ", означи Фьодоров.

Междувременно Владимир Путин още веднъж беседва за войната в Украйна по телефона с премиера на Израел и с канцлера на Германия . Нафтали Бенет е коментирал договарянията сред съветската и украинската делегации, както и е коментирал диалозите си с други държавни водачи, осведоми Газета.ру.

Президентът на Русия е изказал съболезнования за вчерашния терористичен акт в Израел, оповестява Кремъл. Двамата са се договорили да продължат разговора.

Борис Джонсън желае НАТО да достави " смъртоносни оръжия " на Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън има намерение да употребява утрешните срещи на водачите на Г-7 и НАТО, с цел да призове сътрудниците да работят за " забележителното увеличение на доставките на смъртоносни оръжия за Украйна ", заяви през днешния ден неговата канцелария, представена от Ройтерс.

Комюникето бе оповестено след телефонен диалог на Джонсън с украинския президент Володимир Зеленски.

" Лидерите (от Г-7 и НАТО) ще се опитат да отговорят на настояванията на Украйна и да подсигурят допустимо най-силна позиция на президента Зеленски във водените мирни договаряния ", сподели представител на английския министър председател.

НАТО твърди, че в хода на военните дейности са убити 40 000 съветски бойци

По данни на НАТО до 40 000 съветски бойци са били убити, ранени, пленени или изчезнали в Украйна, съобщи почитан боен от Алианса.

Организацията на Северноатлантическия контракт е направила тези калкулации въз основа на информация, предоставена от украинските управляващи, и информация, получена от Русия - както публично, по този начин и неофициална, сподели служителят, представен от " Уолстрийт Джърнъл ".

По оценки на НАТО от началото на нашествието на 24 февруари до момента са починали сред 7000 и 15 000 съветски бойци. Използвайки междинни статистически данни от предходни спорове, съгласно които на всяка жертва се падат почти трима ранени бойци, анализаторите на НАТО са достигнали до тези систематизирани данни.

Русия стартира военната инвазия в Украйна със 190 000 бойци, а след това към тях се причислиха и отрядите на Рамзан Кадиров от Чечня.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР