На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди

...
На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди
Коментари Харесай

Почти е овладян мазутният разлив край Созопол

На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американски транспортен съд " Мопанг ", край Созополол. 

Това заяви след излизането на брега водолазът Михаил Заимов. Той и още един доброволец завършиха през днешния ден със запушването на отворите, от които ставаше изливането на гориво.

Счупени нитове на резервоарите на горивото са повода за разлива на мазут край Созопол. Сутринта морето е било умерено, което е разрешило да се слагат още две тапи на местата, където е изтичало гориво, сподели Михаил Заимов. " Тези, да ги назовем нагледно тапи, които сложихме през вчерашния ден, държат сега главните разливи. Не е на 100 % овладян, към този момент, да речем, това, което излиза на повърхността е в порядъка на литри на час до момента в който първоначално бяха стотици литри на час. Те главно не изтичат от пробойни, а от дупките, където са занитени стоманените листове на корпуса. Корабът е колабирал и от напрежението са се счупили нитовете.Следва професионална работа на водолази с подаване на въздух от повърхността, принадлежности за рязане, бетонни котви към кораба да се разположат, извънредно наложителна интервенция ", уточни още Заимов 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР