На Благовещение, 25 март, от 12 ч в шатрата на

...
На Благовещение, 25 март, от 12 ч в шатрата на
Коментари Харесай

На Благовещение: Омбудсманът открива кампанията Великден за всеки“

На Благовещение, 25 март, от 12 ч в шатрата на Социалната кухня в двора на православен храм „ Св. Св. Кирил и Методий ” в София с молебен за здраве и благословение омбудсманът Мая Манолова ще разгласи началото на четвъртото издание на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “.

 © Архив/БГНЕС
Двете дела на институцията на омбудсмана – обществената кухня, която действа от 17 декември м.г. и акцията за възрастните хора, с която се набират хранителни артикули и средства за пенсионерите, се сплотяват, с цел да може повече обществено слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник.

Тази година лицата на „ Великден за всеки “ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника й Тончо Токмакчиев ще бъдат доброволци в обществената кухня и ще раздават топла рибена чорба.

Четвъртото издание на „ Великден за всеки “ още веднъж ще набира парични средства и хранителни артикули за пенсионерите, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. Идеята е да бъдат подкрепени хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния предел от 348 лв..

По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които възрастите хора ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

В предходните три издания, акцията събра близо 1 500 000 лв. и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР