На бизнеса му писна от мудната държавна администрация. Българска стопанска

...
На бизнеса му писна от мудната държавна администрация. Българска стопанска
Коментари Харесай

На бизнеса му писна! Искат наказания за мудната...

На бизнеса му писна от мудната държавна администрация. Българска стопанска камара (БСК) започва акция, в границите на която ще събира сигнали за неработеща и мудна администрация, която волно или несъзнателно бави обслужването на жители и компании. Вярваме, че спазването на законодателството е първостепенно обвързване на всяко физическо и юридическо лице, в това число и на държавните институции. Трябва да има административна, правосъдна и социална непоносимост към закононарушителите, без значение от мащаба на съответното нарушаване, показват от организацията. БСК се ангажира да събере сигналите и да търси отговори от съответните извършители.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) искрено не съблюдава периодите, които сама си е сложила. Секторите, в които има нужда от данните, които АГКК събира, основава, поддържа и съхранява, са пазара на недвижими парцели, териториалното и устройствено обмисляне, инфраструктура, запазване на околната среда, изброяват от БСК. Сроковете за осъществяване на административните услуги се броят в работни дни, а от време на време всеки един ден е значим за реализирането на капиталови планове и всеки един ден има своята финансова стойност. И макар че на уеб страницата на Агенцията са посочени съответни периоди за осъществяването на всяка услуга, най-отдолу е написано: „ Поради огромната натовареност на службата към сегашния миг управлението на АГКК показва своето страдание, в случай че поисканите от Вас услуги не са изпълнени в нормативно избрания период “. Изразеното страдание не заличава обстоятелството, че институцията искрено не съблюдава законодателството, разясняват от организацията на бизнеса.

От регистрите, които поддържа Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС), пък се оплака Асоциацията на рециклиращата промишленост. Базата данни от време на време " замръзва " и блокира. Сигналът на браншовата асоциация е от 14 ноември, когато регистърът изобщо не е работел. Неработещата база данни попречва ежедневната работа на компаниите, които генерират боклуци от непосредствената си индустриална активност (вкл. пластмаса, метал, хартия, акумулатори, масла, химикали и т.н.), изясняват последствията от казуса хората от бизнеса.

В Агенцията липсва информация и за настоящото положение на оповестените публични поръчки, както и за положението на атмосферния въздух в сериозни точки. Според Асоциацията на рециклиращата промишленост повода е точно от време на време неработещият уебсайт на Изпълнителна агенция по околна среда.

Най-явният образец за неработещи институции е Народното събрание. Законотворците вървят на работа единствено когато те изискат. Преди 15-ина дни националният яд избухна в обществената мрежа поради фотография на празна пленарна зала. Тогава, на директното предаване на националната телевизия, се видя, че в петък, малко след 13 часа, на работните си места се мъдреха едвам петима-шестима народни представители.

За последно дребен, междинен и наедрял бизнес понесе на гърба си голям брой проблеми поради срутва на Търговския указател. До изтъкване на отговорни по този начин и не се стигна, само че стана ясно, че Агенцията по вписвания, виновна за базата данни, ще раздаде бонуси на чиновниците си. Бизнесът кипна. Според мнение на БСК раздаването на спомагателни хонорари е в нарушаване на нормативните условия, като да вземем за пример това, че " средствата, събрани от такси за предоставени административни услуги, не могат да се разходват за в допълнение материално стимулиране на личния състав ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР