На безумията по пътя може да се сложи край. За

...
На безумията по пътя може да се сложи край. За
Коментари Харесай

И Детелин Далаклиев подкрепи мисията на книгата Останете живи

" На безумията по пътя може да се постави край. За задачата би трябвало да обединим старания за повече приемливост и да променим настройките си като участници в придвижването. Само по този начин ще понижим нещастията по нашите пътища. Прочетете книгата и “Останете живи! ", моли международният първенец по бокс Детелин Далаклиев, изразявайки поддръжката си към задачата на едноименната книга. Изданието на журналиста Георги Стоянов, който е създател и на биографичната книга на боксовата легенда, е отдадено на идеята да се спре войната по пътищата.

Близо 1300 са към този момент почитателите на книгата " Останете живи " в обществената мрежа. До този миг изданието бе показано в Плевен, Стара Загора, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Царево, Приморско и към този момент е част от библиотеките на десетки учебни заведения в тези градове. Само в границите на два месеца създателят Георги Стоянов организира срещи със стотици възпитаници, защото задачата на книгата е повече младежи да осъзнаят в точния момент какъв брой е значимо да бъдат виновни и рационални участници в придвижването. Кампанията ще продължи и наесeн, когато се възобновява образователната година.

Книгата " Останете живи " слага акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и споделя истории на хора, взели участие или наранени по един или различен метод от пътнотранспортно произшествие – участници в произшествия, очевидци на произшествия, служители на реда, близки и другари на починали и ранени, очевидци. Надеждата на създателя Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се слагат на тяхното място и това ще им помогне да образуват още в този момент своя инстинкт за самозапазване, с цел да не станат част от черната статистика на починалите, ранените или предизвикалите гибел на пътя.

Наред с същинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за трендовете при пътнотранспортните катастрофи, както и потребни за младежите препоръки за деяние при произшествия и за оказване на помощ на потърпевши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР