На безпрецедентен случай станаха свидетели медици в Мексико – у

...
На безпрецедентен случай станаха свидетели медици в Мексико – у
Коментари Харесай

Тризнаци в Мексико се родиха с коронавирус, а родителите им не са болни

На невиждан случай станаха очевидци медици в Мексико – у новородени тризнаци е намерено съществуване на ковид, заяви вестник Sol de México, съобщи БГНЕС.
Бебетата – две момчета и едно момиче, се появили на бял свят на 17 юни със секцио в една от лечебните заведения в щата Сан Луис Потоси в централната част на страната. В осъществяване на въведените медицински условия, на новородените е изработен тест за COVID-19, който се оказал позитивен.
Ръководителят на здравните управляващи в ката Мигел Анхел Луцоу Стейнер дефинира случая като " невиждан ", защото и двамата родители нямат признаци на заразяване. Той акцентира, че единствено при едно от бебетата се демонстрират признаци на ковид.
Състоянието на две от децата се прави оценка като устойчиво, а при третото лекарите отхвърлят да вършат прогнози поради пневмония.
Изданието показва, че това е първият случай на заразяване на няколко деца по едно и също време с ковид. Местите медицински управляващи ще създадат следствие на случилото се, с цел да открият дали вирусът се предава посредством плацентата.
Родителите на новородените са изолирани и се намират под лекарско наблюдаване, като към момента се чакат резултатите от проучванията за COVID-19. Медицинският личен състав, който е бил в контакт с бебетата и майката, също е подложен под карантина и се изследва за ковид.
Мексико е една от най-засегнатите страни в света от COVID-19, като за последното денонощие има най-вече смъртни случаи в света - 759, изпреварвайки с 11 Бразилия. Над 185 000 са доказаните случаи на заболяването, само че над 140 000 са оздравели, а над 22 500 са умряли.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР