На базата на това, което виждаме в момента като разчетени

...
На базата на това, което виждаме в момента като разчетени
Коментари Харесай

Премиерът обеща: бюджет с 3% дефицит и 12% увеличение на пенсиите от 1 юли


„ На базата на това, което виждаме сега като разчетени разноски в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да резервира всички обществени заплащания, няма да има увеличение на налозите и ще показа бюджет в границите на до 3% недостиг. Допълнително ще има някои заплащания, които са свързани с нови политики, и все пак дефицитът ще бъде в границите на до 3% “.

Това зави пред министър-председателят Николай Денков и акцентира, че задача №1 на държавното управление е Бюджет 2023 и подготовка на Бюджет 2024.

Той посочи, че финансовият министър е декларирал: обезпечени са нужните средства и от 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12%.

„ Трябва да се разграничат политическите офанзиви от експертната същност “, безапелационен беше министър председателят и акцентира, че хазната на страната не е празна.

По думите му в финансовите разноски ще има по-малко разходване на средства, тъй като няма задоволително планова подготвеност, и тези разноски ще бъдат по-малко от заложените в бюджета, импортиран от служебното държавно управление:

„ Бюджетът ще обезпечи финансови разноски по райони, общините да се приготвят и за зимата. Два фонда ще бъдат основани – в региона на спорта и в региона на културата “, даде обещание министър-председателят.

Има политически сили, „ Възраждане “ е най-ярката измежду тях, които работят на правилото „ Колкото по-зле за страната, толкоз по-добре за управлението на партията “, а дали е добре за хората, не ги интересува “, разяснява министър председателят.

Акад. Денков напомни и самобитния връх, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в Народното събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР