На база на предварителни данни и оценки Министерството на финансите

...
На база на предварителни данни и оценки Министерството на финансите
Коментари Харесай

Министерството на финансите очаква излишък в размер на 163,5 млн. лева

На база на предварителни данни и оценки Министерството на финансите чака салдото по консолидираната фискална стратегия (КФП) на касова основа за месец януари 2019 година да бъде позитивно и в размер на 1,1038 милиарда лв. (0,9% от прогнозния БВП). В структурно отношение салдото по националния бюджет регистрира едва намаляване по отношение на същия интервал на миналата година, откакто през януари 2018-а беше регистриран остатък по КФП в размер на 1,1624 милиарда лв. (1,1 % от прогнозния БВП).

Очаква се приходите и помощите по КФП за януари да бъдат в размер на 3,7287 милиарда лв., което е 8,5% от годишния план и са близки до регистрираните за същия интервал на предходната година. Изпълнението на данъчните и неданъчните доходи по отношение на годишните планове е 8,7%.

В същото време разноските по консолидираната фискална стратегия (включително вноската на Република България в бюджета на ЕС) за първия месец на годината са в размер на 2,6249 милиарда лв., което съставлява 5,9% от годишния план. Точно преди година разноските бяха в размер на 2,5439 милиарда лв., показва Министерството на финансите.

Частта от вноската на Република България в бюджета на Европейски Съюз, изплатена към 31-ви януари 2019-а година, възлиза на 149,0 млн. лв., което е в сходство с настоящото все още законодателство в региона на личните запаси на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР