На бързи обороти - така живеем повечето хора в големите

...
На бързи обороти - така живеем повечето хора в големите
Коментари Харесай

5 причини да оправяме леглото всяка сутрин

На бързи обороти - по този начин живеем множеството хора в огромните градове. Ставаме и бързаме да закусим, бързаме да пием кафе, бързаме да отидем на работа. И, някак, заран все не ни остава време, с цел да си оправим леглото.

Истината е, че подреждането му не лишава повече от две минути, а изгодите са доста по-големи от предстоящото.

Предлагаме няколко основателни аргументи, изтъкнати и от Hola, с цел да се мотивираме да опъваме чаршафите всеки ден.

По-добър старт на деня

Оправянето на леглото при ставане е първото ни достижение за деня. То ще дефинира тона на самия ден. Въпреки че звучи пресилено, това нищожно деяние ще ни накара да се почувстваме задоволени и стимулирани да продължим с останалите задания.

И в случай че би трябвало да подкрепим думите си с изказванията на някой прочут, ще се спрем на писателя Чарлс Дюиг. Същият, в книгата си " Силата на навиците ", споделя, че хората, които оправят леглото си всяка заран, са по-продуктивни и удовлетворени от себе си.

По-подредена къща

Леглото е първата стъпка за поддържането на останалата част от спалнята (а за какво не и останалата част от къщата). То предизвиква да вкараме в ред и всичко в близост, било то облекла, книги или каквото и да е в стаята ни. Нека не забравяме, че да виждаме леглото си оправено всеки ден ще ни въодушевява да пазим и помещението, където спим, допустимо най-уютно и чисто.

По-малко напрежението

Времето, което сме в спалнята, е доста значимо - тук прекарваме една трета от деня. Ето и за какво нейният външен тип въздейства непосредствено върху настроението. Ако всичко към нас е разбъркано, ще е мъчно да се усещаме спокойни. Но в случай че леглото е оправено, цялата стая наподобява по-добре и неумишлено се усещаме по-комфортно в нея.

Равнис! Мирррно

Самодисциплината се развива посредством превъзмогване на умствената и физическата опозиция. Когато равнището на дисциплинираност е в застой, последното нещо, което желаеме да оправим, преди да се надигнем пред нов ден, е леглото.

Но в случай че се пречупим и го подреждаме, ще помогнем на самодисциплината да се върне в оптималното си положение и за останалите задания от деня.

Сбогом на акарите

Едно от най-големите места за размножаване на тези гадини са завивките на леглото. Ако желаеме да се отървем от тях, да ни е удобно и да спим умерено, би трябвало да проветряваме спалнята за няколко минути, да раздвижим и изтръскаме добре чаршафите и да оставим леглото оправено. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР