На бързи обороти, така живеем повечето хора в големите градове.

...
На бързи обороти, така живеем повечето хора в големите градове.
Коментари Харесай

5 причини да оправяме леглото всяка сутрин

На бързи обороти, по този начин живеем множеството хора в огромните градове. Ставаме и бързаме да закусим, бързаме да пием кафе, бързаме да отидем на работа. В цялото това забързано всекидневие някак заран все не ни остава време, с цел да си оправим леглото.

Истината е, че подреждането му не лишава повече от две минути, а изгодите са доста по-големи от предстоящото. Предлагаме няколко основателни аргументи, които ние намираме за значими, с цел да се мотивираме да опъваме чаршафите всеки ден.

По-добър старт на деня

Оправянето на леглото, когато ставаме, може и да нищожно деяние, само че това в действителност е първото достижение, което дефинира тона на деня ни. Въпреки че звучи пресилено, тази стъпка ще ни накара да се почувстваме задоволени и стимулирани да продължим да действаме по останалите задания.

Според писателя Чарлс Дюиг в книгата си " Силата на навиците " хората, които подреждат леглото си всяка заран, са по-продуктивни и имат по-голямо възприятие за богатство.

 Снимка 368801

По-подредена къща

Леглото е първата стъпка за поддържането на останалата част от спалнята (и може би останалата част от къщата). То предизвиква да вкараме в ред и всичко в близост, било то облекла, книги или каквото и да е в стаята ни. Освен това, виждайки оправеното легло всеки ден, това ни въодушевява да пазим помещението, където спим, допустимо най-уютно и чисто.

Намалява напрежението

Времето, което прекарваме в спалнята, е доста значимо, защото там прекарваме една трета от деня. Ето за какво нейният външен тип въздейства непосредствено върху настроението ни. Ако всичко към нас е разбъркано, ще е мъчно да се усещаме спокойни, само че в случай че леглото е оправено, цялата стая наподобява по-добре и неумишлено се усещаме по-комфортно в нея.

По-добра дисциплинираност

Самодисциплината се развива посредством превъзмогване на умствената и физическата опозиция. Когато равнището на дисциплинираност е в застой, последното нещо, което желаеме да оправим, преди да се надигнем пред нов ден, е леглото. Но в случай че се пречупим и го подреждаме, ще помогнем на самодисциплината ни да се върне в оптималното си положение и за останалите задания от деня.

 Снимка 368802

Сбогом на акарите

Едно от най-големите места за размножаване на акарите са завивките на леглото, което прави невероятно спането за хора, страдащи от астма и алергия. Ако желаеме да се отървем от тях, да ни е удобно и да спим умерено, би трябвало да проветряваме спалнята за няколко минути, да раздвижим и изтръскаме добре чаршафите и да оставяме леглото оправено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР