На Балканите съществува реална опасност от война, предаде сръбското радио

...
На Балканите съществува реална опасност от война, предаде сръбското радио
Коментари Харесай

Черна гора: Идва война!

На Балканите съществува действителна заплаха от война, съобщи сръбското радио Б92.

Медията цитира отчет на черногорското държавно управление, отдаден на националната сигурност на страната. Според документа, направен от кабинета в Подгорица, опасността идва най-много от неустойчивостта в Югоизточна Европа. " В този регион на Стария континент раните от войните в края на предишния век към момента не са зараснали и доста от несъгласията не са изгладени ", се показва още в отчета, написа novini.bg.

Въпреки че не се загатва категорично, в документа се визира напрежението сред Косово и Сърбия и възможното му решение с преначертаване на границите сред Белград и някогашната му провинция. Според лансираната концепция западната ни съседка ще вземе под свое ръководство Северно Косово, където болшинството от популацията са сърби. Прищина в подмяна ще получи южносръбските региони Буяновац, Медведжа и Прешево, в които живеят най-вече албанци.

Днес източник от косовското държавно управление съобщи, че планът за замяна на територии е съвсем подготвен. Парламентът в Прищина обаче е във почивка, а единствено той може да взема решение въпроси, свързани с смяна на границите на страната, разясни белградското радио.

Сръбската православна черква през днешния ден разпространи  декларация, в която се афишира изрично срещу промени на границите. " Подялбата на Косово ще бъде удар в сърцето на Христовата религия ", написа в обръщението на духовниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР