На Балканите мирът може да съществува само когато всички сме

...
На Балканите мирът може да съществува само когато всички сме
Коментари Харесай

На Балканите мирът е възможен само като сме единни, убеден Борисов

На Балканите мирът може да съществува единствено когато всички сме доста мощни, доста единни и знаем, че всичко, друго от мир, ще е тотална вреда за всички.

И Сърбия, и Косово го демонстрираха, и Босна и Херцеговина - най-бедни, най-неразвити, с хиляди човешки жертви. Това съобщи пред медиите министър председателят Бойко Борисов на финала на тактическото обучение с бойни стрелби " Шабла 2019 година ". Изявлението му е оповестено в обществената мрежа Facebook.

" За това и президентът Вучич, и президентът Тачи сме осъзнали - колкото повече мир има, да подвигаме брутния вътрешен артикул (БВП) , да има по-високи приходи - това желаят хората. А ние военните на тези учения ще демонстрираме какъв брой добре работят ракетите или новите ни самолети ", сподели Борисов.

Борисов посочи, че през вчерашния ден дружно с бойци от Северна Македония, Гърция, Албания, Съединени американски щати, а през днешния ден със Сърбия следят какъв брой значими са тези учения за дипломацията и за външната политика. " До през вчерашния ден сме си сваляли самолети, през днешния ден всички дружно упражняваме, демонстрираме качествата си ", сподели Борисов. По думите му, ученията са значими за дипломацията и за външната политика на България.

Колкото повече се опознаваме, толкоз повече възпиращата мощ е най-важна . " Изводите са, че би трябвало да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкоз повече възпиращата мощ е най-важна ", добави министър председателят Борисов.

Според оценката на премиера формированията ни са посочили отлични резултати на подготвителните бойни стрелби .

Учението " Шабла - 2019 година " следиха и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Военният министър Красимир Каракачанов изясни, че държавното управление е гласувало средства за ремонт вертолетите Ми 24, Су -25 и това е видно . Доволен съм от резултатите, сподели Каракачанов.

В тактическото обучение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на Република България, Република Сърбия и Съединени американски щати . Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита от Българската войска, взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 " Точка " и осъществяване на огневи задания с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски " Шабла - 2019 година "

" Само изчакайте да литнеме, да не ни уцелите ", сподели министър председателят Борисов към военния министър Красимир Каракачанов, когато двамата се ръкуваха за сбогом на военното обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР