На българския пазар Повишаващата се цена на спортните права ще

...
На българския пазар Повишаващата се цена на спортните права ще
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар

Повишаващата се цена на спортните права ще принуждава малките екрани да търсят сътрудници за закупуването им

На пазара излязоха цели четири значими спортни продукта – Шампионската лига и Лига Европа на УЕФА, италианската Серия А и испанската Ла Лига. Докато Българска национална телевизия излъчваше мачовете от международното състезание, зад кулисите се разпределяха част от най-гледаемите футболни стратегии.

Към днешна дата А1 съумя да отнеме половината Шампионска лига и цялата италианска Серия А от " БТВ медиа груп ", които от своя страна резервират другата половина от Шампионската лига. Излъчването на Лига Европа остава както до момента – Българска национална телевизия ще има първи избор, а " БТВ медиа груп " - втори, като формалното удостоверение се чака до дни. Ситуацията към испанската Ла Лига остава неразбираема поради проблемите на продаващата организация MP&Silva. Необичайно пасивни пък са представителите на " Нова броудкастинг груп ", които държат каналите Diema Sport
Повече по тематиката и измененията в спортните телевизионни права може да прочетете тук> >

Петя Кертикова става част от утринния блок на Bulgaria ON AIR
Петя Кертикова и Златимир Йочев

Фотограф: Bulgaria ON AIR Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (31 юли)

GDPR трансформира работата на цифровите агенции; Печалбата на " БТВ медиа груп " е скочила над 79% през второто тримесечие; Търсят се най-ефективните рекламни акции през годината; Пеевски посъветва bTV да се " прочисти " от публицисти като Светослав Иванов; Акциите на Фейсбук се сринаха и други
31 юли 2018
Реклама по време на GDPR

С новите европейски правила за отбрана на персоналните данни отговорностите на цифровите организации се усилват
27 юли 2018
Търсят се най-ефективните рекламни акции през годината

Агенции и рекламодатели към този момент могат да подават поръчки за състезанието " Effie България "
25 юли 2018
Петя Кертикова дружно със Златимир Йочев, са новите екранни сътрудници в утринния работен блок " България заран " на Bulgaria ON AIR. В рамките на предаването новата водеща ще води и авторската й графа " Завърналите се с Петя Кертикова ", която показва историите на българи, които се прибират в страната.
Кертикова приключва " Тв публицистика " в Далас, където и започва кариерата си в сектора. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR, тя е водещ на новините по малкия екран BiT в Чикаго, а от 2016 година се причислява към българското студио.

Витомир Саръиванов е новият основен състезателен продуцент в Българска национална телевизия

Журналистът Витомир Саръиванов става част от екипа на Българска национална телевизия, заемайки длъжността основен продуцент на център " Спорт " към дирекция " Информация " в малкия екран. Той има над 20 години опит в телевизионната публицистика, като стартира кариерата си точно в Българска национална телевизия, където повече от 10 години е състезателен коментатор и водещ. След това става част от българския филиал на " Евроспорт ".

Дигитален бизнес

Getty Images ще интегрира изкуствен интелект в услугите си

Целта на плана е да се построи система, която да доставя изображения за новинарски организации. За момента Getty Images си партнира с 20 от най-големите медии в света, на които ще предлага новата си услуга. Платформата ще се споделя Panels и ще преглежда наличието на всяка нова публикация, по-късно въз основата на основни думи ще предлага фотоси от своите бази данни.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

H&M сътвори нови артикули благодарение на почитателите си в Instagram

След интервал на извънредно ниски продажби шведската компания H&M стартира да търси всевъзможни способи за ускорение на поточната си линия, до момента в който съответно отразява новите трендове.

Миналата седмица почитателите на 10 водачи на мнение в модата имаха опция да изберат кои стилове, материи и украшения на марката им харесват и какво биха желали да трансформират. След гласуването H&M съобщи данните към дъщерната си компания Nyden, която създаде две рокли под управлението на хиляди Instagram почитатели.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Apple ще се бори с Гугъл и Фейсбук за цифрови реклами

Програмата на Apple за реклами на приложения в App Store ще бъде разширена до още шест основни страни: Франция, Германия, Италия, Япония, Южна Корея и Испания. Компанията навлезе в пазара на платени реклами в търсачката преди едвам две години, само че за по-малко от година доближи седмо място, а в този момент се намира на трето - след Гугъл и Фейсбук.

Apple Search Ads ще бъдат реклами, които слагат дадени приложения измежду първите резултати в тъсачката по основни думи. Според Apple към 70% от потребителите им употребяват App Store, с цел да намират нови приложения, а последните данни сочат, че тези реклами дават към 50% conversion rate.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Френският медиен колос Vivendi продава половината от Universal Music

Френският медиен конгломерат Vivendi разгласи, че ще продаде половината от най-голямата музикална компания в света - Universal Music Group (UMG). От компанията се надяват договорката да се реализира до есента и да бъде завършена дефинитивно през идната година и половина. Новината за продажбата на 50% дял от UMG съответствува с отдавнашното желание на Vivendi да направи компанията обществена. Тя обаче към момента не е определила минимална цена за присъединяване на сътрудници.

Анализаторите я правят оценка на 20 милиарда $ и считат, че може да надмине Spotify на пазара.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Cond é Nast продава три от изданията си

След дълъг спешен интервал издателството Conde Nast регистрира загуба от 120 млн. $, което ще докара до продажбата на три от огромните заглавия в групата. Булчинското списание Brides, изданието, ориентирано към феновете на голф - Golf Digest, и стилното списание W ще бъдат продадени за да се понижат издателските разноски. Condé Nast е една от най-големите издателски компании, като в портфолиото влизат списанията Vanity Fair, The New Yorker, Glamour, GQ, GQ Style, Condé Nast Traveller, Allure, Architectural Digest, Bon Appetit и Wired.

След оповестяването на финансовите резултати двама от основните мениджъри в Condé Nast напуснаха и заеха позиции в Spotify и Dow Jones.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Mars изтегли рекламите си от YouTube поради репутационен риск

Американският производител на захарни произведения изтегли всичките си реклами от платформата YouTube, благосъстоятелност на Гугъл. Причината е, че видеореклама на Mars е попаднала в клип на хип-хоп групата Moscow17, който подстрекава към принуждение. Нещо повече, един от членовете на английската група Сидик Камара беше погубен предходната седмица в Лондон, което повдигна редица въпроси за войната сред бандите в града. От Mars разясниха, представени от BBC, че е недопустимо марката им да попада в сходно наличие и по тази причина изтеглят рекламите си от YouTube, като в това време работят с Гугъл и медийните си организации, с цел да схванат какво се е случило при лансирането на рекламата, тъй че да влезе в прорез с разпоредбите за сигурност на марката.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Burberry показа новото си лого

Британският фешън бранд смени логото си за първи път от 20 години. Компанията реши да заложи на по-изчистен и минималистичен шрифт, като отстранява и иконичния за марката конник от логото. Друга смяна е, че с цел да локализират произхода си, от Burberry към този момент с изключение на Лондон пишат и Англия. Промяната идва след стъпването в служба на новия дизайнер Рикардо Тици, чиято цел е да усъвършенства имиджа на марката, който неотдавна разгласи, че се е наложило да изгори непродадени облекла на склад на стойност 28 млн. евро, което повлия отрицателно на репутацията на компанията. По новото лого на Burberry е работил и графичният дизайнер Питър Севил.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

" Дневник " търси кореспондент, който да дава отговор за рубриката " Зелен Дневник ".

iGaming.com разгласи вакантна позиция за старши SEO експерт и Junior content editor с немски език .

Top Forma разгласи вакантна позиция за Digital marketing specialist.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР