На българския пазар няма предлагане на опасни кукли, които са

...
На българския пазар няма предлагане на опасни кукли, които са
Коментари Харесай

На българския пазар няма опасни кукли

На българския пазар няма предложение на рискови кукли, които са токсични и могат да доведат до онкологични болести, само че все пак родителите би трябвало да са деликатни при празничните покупки.За това предизвести Мирослав Йотов от Държавната организация за метрологичен и механически контрол:

" Все още има вталати, които се употребяват в детските играчки. Вталатите са в действителност канцерогенен материал, тъй като те при централизация над допустимата мигрират и попадат в кръвта на дребните деца и оттова към този момент те се натрупват, а количественото струпване води до генетични промени и оттова надлежно и онкологични болести. Няма информация тази кукла да се популяризира на българския пазар, само че към този момент е изпратена информацията на всички наши инспектори. В случай, че се откри, че има такава кукла, ще сезираме неотложно виновното Министерство на здравеопазването ".

Мирослав Йотов заяви още, че понижава броят на рисковите артикули, които стигат до пазара по Коледните и новогодишни празници през последните години. Но към момента има артикули, за които би трябвало да се внимава:

" За един подобен артикул може да има до три нарушавания - без маркировка, без директива за приложимост и без название и адрес на производителя и на вносителя. Потребителите главно би трябвало да внимават върху опаковката на продукта, както и върху самото произведение като се изключи че би трябвало да има знакът " С " за маркировка, при тези артикули би трябвало да има и други механически характерности, които вършат продукта безвреден. Санкцията за едно нарушаване е от 250, може да доближи до 1000 лв. ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР