На българския книжен пазар вече можем да открием Всички погубени

...
На българския книжен пазар вече можем да открием Всички погубени
Коментари Харесай

Време за четене: „Всички погубени места“ е разтърсващ роман за вина и изкупление

На българския хартиен пазар към този момент можем да открием „ Всички погубени места “ на Джон Бойн - писателят, определян като класѝка на актуалната ирландска литература. Емоционалният разказ, публикуван у нас от „ Лабиринт “, идва в елегантен превод от Надежда Розова и със съвършена корица, дело на Таня Минчева от Kontur Creative.

„ Всички погубени места “ е самобитно продължение за възрастни на „ Момчето с раираната пижама “ и наблюдава ориста на Гретел, която в залеза на живота си се изправя пред тежка равносметка . Издателство „ Лабиринт “ дефинира романа като „ най-хубавото, което в миналото сте чели от Джон Бойн “.

Какво значи да бъдеш отговорен? Ако знаеш, че се прави несгода, твой дълг ли е да се опиташ да я възпрепятстваш? Ами в случай че си дете?

Гретел Фърнсби е на деветдесет и една години и от десетилетия живее в първокласна постройка в Лондон. Пред никого не отваря дума за бягството си от нацистка Германия, когато е била на дванайсет. Не приказва за татко си, някогашен комендант на един от най-зловещите концентрационни лагери на Райха.

Вече на напреднала възраст, Гретел още веднъж се озовава на същия житейски кръстопът, както преди доста години. Навремето е отхвърляла съучастието си в закононарушенията, само че този път, изправена пред опцията да осмисли своята виновност, тъга и разкайване, тя получава късмет да избави едно малко момче . Направи ли го, ще бъде принудена да издаде тайните, които цялостен живот пази надълбоко в себе си. Този път изборът ѝ може да е друг... каквото и да ѝ коства.

„ Невероятно писателско достижение. „ Всички погубени места “ се опълчва на злото, изследва виновността и опита да избягаш от нея. Джон Бойн ловко и елегантно изтегля фините влакна на повествованието и за следващ път потвърждава, че е един от най-талантливите разказвачи. “ - Донал Райън

Джон Бойн е ирландски публицист (р. 1971). Автор е на 14 романа, 6 книги за деца и алманах с разкази. Носител на редица награди, ирландски и интернационалните, романите му са превеждани на 58 езика. На български са издадени три негови книги: „ Момчето с раираната пижама “, трансформирала се в международна сензация и залегнала в основата на филм, пиеса, балет и опера, „ Невидимите фурии на сърцето “ и „ Стълба към небето “. „ Всички погубени места “ е продължението за възрастни на „ Момчето с раираната пижама “.

 книга Издателство Лабиринт Издателство Лабиринт

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР