На българските летища ще бъдат инсталирани устройства за граничен контрол

...
На българските летища ще бъдат инсталирани устройства за граничен контрол
Коментари Харесай

Инсталират устройства за граничен контрол и проверка на биометрични данни на българските летища

На българските летища ще бъдат конфигурирани устройства за граничен надзор и инспекция на биометрични данни, предоставена от фирмите ССАРМ и "Секунет ", оповестяват от немската компания за киберсигурност "Секунет ".

Това се прави по отношение на реализирането на европейската Система "Вход/Изход " (EES) за надзор на пътуващите от трети страни /извън Шенгенското пространство/. Решението ще облекчи българските управляващи и ще понижи спомагателното натоварване и закъснение, което се чака заради събирането на биометрични данни на границата, показват от компанията.

Като част от самодейността Smart Borders, Европейският парламент ще сътвори обща биометрична база данни за Системата "Вход/Изход " (Entry/Exit System - EES) за регистрация на всички пътуващи от трети страни. Компонентите на Системата ще бъдат конфигурирани на летищата в София, Варна и Бургас. От 2022 година пасажерите от трети страни ще би трябвало да се записват с четири пръстови отпечатъка и лицево изображение, когато влизат в Шенгенското пространство през сухопътни, морски и въздушни граници.

Чрез неотдавна завършила тръжна процедура българското Министерство на вътрешните работи избра българската ИТ компанията ССАРМ за основен реализатор, който да осъществя в България първия план за внедряване на европейската Система "Вход/Изход " (EES). Производителят на профилирано съоръжение и технологии "Секунет " ще достави и конфигурира нужната техника за инспекция на разположение и пръстови отпечатъци, както и осем терминала за саморегистриране на пасажери от трети страни, написа още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР