На българска тертория влакът ще спира и в други по-големи

...
На българска тертория влакът ще спира и в други по-големи
Коментари Харесай

Влак от Пловдив до Одрин тръгва на 1 юни

На българска тертория влакът ще стопира и в други по-големи градове като Свиленград и Димитровград, предаде Economic

Нова пътническажелезопътна линия ще свърза България и Турция от 1 юни 2019 година Това става ясноот изказване на формалния представител от Генералната дирекция на турскитедържавни железници (TCDD) Весис Алчансу, представен Dailysabah.

Българскитежелезници са постигнали съглашение за новата пътническа линия, след катобългарските сътрудници желаеха нова линия сред втория по величина град в странатаПловдив и турскикя град Одрин, обяснитой.

От Българскидържавни железници (БДЖ) обясниха пред Economic.bg, че линията е трябвало да започва от 24 май, нозаради административни усложнения е отсрочена за 1 юни. От БДЖ прибавят, челинията ще се извършва единствено през почивни (събота и неделя) и празнични дни ивсе още се прецизира какъв брой вагона ще я обслужват.

„ В Одрин идват голямброй гости от България всеки ден. Смятаме, че тази услуга ще способства заикономиката на града ", добави Алчансу. Графиците и цените на билетите нановата линия ще бъдат оповестени в идващите дни, разясниха от БДЖ и прибавиха,че на българска тертория влакът ще стопира и в други по-големи градове катоСвиленград и Димитровград.

Одрин е на около180 км от Пловдив и пътуването с трен ще продължава към 4 часа, само че съссигурност ще облекчи трафика от България към Турция. През почивните дни по българо-турскитеграници се образуват големи опашки поради огромния брой българи, коитопоследните месеци поради евтината лира все по-често избират да пазаруватвсякакви артикули от южната ни съседка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР